Представиха дигитална платформа за комуникация между бизнеса и администрацията

https://www.24chasa.bg/novini/article/6103119 www.24chasa.bg
Министерството на икономиката представи нова дигитална платформа. Снимка Архив

Заместник-министърът на икономиката Любомир Ганчев се срещна с представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/, Българската стопанска камара /БСК/, Българската търговско-промишлена палата /БТПП/, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/, ръководството на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ и представители на Министерството на икономиката и Министерството на туризма, съобщи БТА.

На нея е представена нова дигитална платформа, чието изпълнение е възложено от ИАНМСП, за улесняване на комуникацията между бизнеса и администрацията в лицето на ИАНМСП, и на Министерството на икономиката, както и на служителите от Службите по търговско-икономическите въпроси /СТИВ/ в чужбина.

На срещата е било изяснено, че на този етап е необходимо да се създаде концепция по отношение на платформата, във вид, в който да бъде максимално полезна за всички участници с цел повишаване на експортния потенциал.

Бизнесът в лицето на присъстващите работодателски организации е подкрепил тези стъпки за подобряване видимостта на работата на ИАНМСП и СТИВ и е изразил желанието си да участва с предложения за създаването на електронна платформа за комуникация между агенцията и СТИВ.

Уеб платформата ще бъде иновативна и високотехнологична система за подпомагане работата и развитието на малките и средните предприятия, както в България, така и в чужбина. В нея ще има единен централизиран дигитален информационен регистър за работещите фирми. Чрез платформата ще се предоставят технологични инструменти за осигуряване на повече пазари и по-голям ръст на износа на компаниите. Тя ще включва категоризиране на българските малки и средни предприятия по вид индустрия, големина, произвеждани стоки и услуги, капацитет, пазари на реализация, индустриална сертификация, са посочили от министерството.