Борисов за Елена Йончева: Бяхме принудени да платим за нея милиони (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6104145 www.24chasa.bg

Само януари месец излязохме с 60 милиона излишък, не виждам никакъв проблем да се плати, и да ви мъчат и да не се плати все още за земеделието, а при вас е важно да е навреме. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред земеделците. Това каза на Кръгла маса по земеделие и екология с участието на ГЕРБ в Бургас.

Никой никога не е мислел за правене на проекта Бургас - Александруполис, за което ме питате. БСП се са царе на саботажа и манипулациите, коментира той.

Борисов изтъкна, че програмата за санирането на ГЕРБ е абсурдна и никъде няма такова нещо да се санира безплатно. Ще паднат два блока, паниката ще настане в следващите 10-15-20 години, защото хората не притежават земята и няма да могат да строят наново. И тогава ще се питаме защо го допуснахме. Затова правим това нещо. В тези блокове живеят и от БСП, и от ДПС, и патриоти....какво ги дразни БСП, ние не делим хората. Не правим само входовете на ГЕРБ, коментира експремиерът.

Делян Добрев сутринта беше вдигнал ръце от Елена Йончева, гледах ги сутринта. Вторият в листата на БСП-Хасково санира блоковете, а водачът на листата на БСП Елена Йончева твърди, че ГЕРБ краде от програмата за саниране. „Представете си, че сте журналист и държавата ви плаща по няколко милиона за интервюта в чужбина през една от партийните централи. Даже нашето правителство беше принудено да плати. Та това „ново лице“, ако си позволи отново да каже, че крадем, ще наруша закона и ще кажа как бяхме принудени милиони да платим за нея – с мъж премиер тогава. Това е ясен конфликт на интереси! Ние не си позволяваме да кажем за тях това, което десетилетия са вършили, а те имат наглостта да ни обвиняват в кражби“, коментира Бойко Борисов. Експремиерът отвори дума и за проекта "Южен поток" - тук ГЕРБ няма, какъв ГЕРБ има тук в спирането на "Южен поток" и къде има ГЕРБ в спирането на Белене. За две години разплатихме 6,2 милиарда живи български пари - за КТБ и 1,3 милиарда за ТЕЦ Марица -1 и 3 на тройно по-високи цени от АЕЦ Козлодуй, подписано от едно синьо правителство и потвърдено от червено. Платихме и 1,2 милиарда за Москва от бедния български народ. За да са равнопоставенис Вашингтон. Знаете, че КТБ падна по времето на БСП, и през 1996 г. банките паднаха при БСП, подчерта експремиерът.

Вехти, стари, грозни, дърти са моите министри, но те идват и се борят за програмата. Кои са техните? Къде са на БСП министрите, попита Борисов. Питам и се интересувам кои са техните лица. Да ги сблъскам с моите лица. И ако ги харесате тях повече - помитате ни и си отиваме на село и гледаме череши, пчели, кисели краставички правим или и риба ще ловим и ние, обобщи той.

По темата Европа на 2 скорости Борисов подчерта, че досега България е държана на първа скорост. Без инфлация сме, с икономически ръст от над 3 процента. Но сега нещата вървят стремително надолу. И за бежанците сме се справили. Виктор Орбан ме пита - как вие се справихте, а сте до границата, а ние направихме две огради и имаме 30 хиляди. Аз му казах, ние сме скромни тихи и набожни, разказа Борисов.

И Райна Княгиня иска да иде в Европа и да им тропа по масата там, срещу тези хора, които изсипват тук милиарди, скастри опонентката си Корнелия Нинова за думите й по отношение на европейската политика. Не може да им тропа по масата, допълни той.

Бойко Борисов изтъкна още, че доходите при ГЕРБ растат заедно с икономиката и ще продължи да е така.

Радев си е наш президент. Той подкрепи СЕТА, а Нинова ни наричаше национални предатели заради СЕТА. Осъзнавате ли за какво безумие става въпрос?, възкликна Борисов. Вчера Нинова каза, че служебното правителство е на ГЕРБ. И казва, че финансов министър е заместник министър от времето на Борисов, енергиен министър е шефът на "Булгаргаз" при Борисов, еврофондовете също се води от шеф на дирекция при нас. Тя е много бойна, много добър експерт. И именно заради това правителството е на ГЕРБ. И Радев също е бил шеф на въоръжени сили при нас, коментира Борисов.

Викам на Дейвид (б.р.-Камерън) ще дойдеш в България. Като дойде, му казах: Ще станем в 3 часа и ще те водя на границата. Тези неговите охранители викат: Как така? После ме изядоха, че в джип на горските съм го возил. Като видеха как се качих на джипа, вдигнаха ръце и се качиха на техната си кола, разказа на аудиторията лидерът на ГЕРБ. Викам на Дейвид, докато снимахме от хеликоптерла отгоре оградата на границата: Дали да не те хванем като английски шпионин и той се смее. Виктор Орбан видя снимките и каза, че и той ще дойде. Айде пак с него, с корабите по границата, разказа как е въздействал българският опит за оградата по границата на западните лидери.

ПО ТЕМАТА: 

Елена Йончева пред "24 часа": Не се отказвам, ще съдя Борисов, лъжа е за държавните пари

Борисов пред "24 часа": За Йончева в съда да бъдат разпитани и шефове на службите

Елена Йончева ще съди Бойко Борисов