Елена Йончева: Без съмнение ще осъдя Борисов и тогава той да напусне политиката

https://www.24chasa.bg/novini/article/6107659 www.24chasa.bg
Елена Йончева

Георги Харизанов: Парите не са дадени на БНТ. Става дума за 2 млн. лв., платени на френското разузнаване за "френски болести"

Направо се разтреперах, за първи път го гледам. Това е абсолютна тотална лъжа. Не знам въобще откъде може да се измисли такова нещо. Борисов петни не само моето име, но и престижа на журналистическата професия.

Това заяви пред Би Ти Ви журналистката и кандидат за депутат от БСП Елена Йончева, докато гледа в ефир изявлението на Бойко Борисов, в което той твърди, че неговото правителство е трябвало да плати милиони за документални филми на Йончева. В петък думите му потвърди и бившият финансов министър Симеон Дянков. още тогава Йончева бе категорична, че ще съди лидера на ГЕРБ.

Всички документални филми, които съм правила, не са с бюджет на телевизията, така винаги съм имала свобода и независимост. Аз работя с външни предавания, събирам спонсорски заставки, никога не съм ползвала бюджет на телевизията, затова ще дам Бойко Борисов на съд, повтори Йончева и добави: "Симеон Дянков ще трябва да доказва също думите си в съда. Понеже съм абсолютно убедена, че това е голяма лъжа, аз съм готова да се откажа от всякаква политическа битка и ако съм депутат, ще изляза от парламента, ако това не е лъжа. Но ако се окаже, че Борисов лъже, нека той поеме отговорност и да напусне политиката."

Не може да хвърли такава кофа лъжи върху мен две седмици преди изборите и то човек, който два пъти е бил министър-председател. Това е недостойно, заяви журналистката. Тя каза още, че няма никакво съмнение, че той ще бъде осъден. Тя вече има нает адвокат.

Йончева опроверга, че някога е работила за разузнавателни служби.

От думите на Борисов излиза, че съм Мата Хари или Лорънс Арабски за българските служби. Не съм работила за службите и нямам никаква представа откъде си го измисли, коментира тя.

По телефона в студиото се включи Георги Харизанов от Института за дясна политика. Той обясни, че парите не са платени на БНТ, а през разузнавателна централа.

2 млн. лв. на българското разузнаване за френски болести - на френското разузнаване За какво става дума и каква е връзката с Елена Йончева, ще стане ясно, след като се заведе делото. Прокуратурата ще прецени тогава каква част от секретната информация да се разсекрети. За да се разбере от какви френски болести са боледували българските данъкоплатци на стойност 2 милиона лв., загадъчно обяви Харизанов и отказа подробности.

Елена Йончева коментира, че "кашата" вече е пълна и тя самата е много любопитна какво има предвид Харизанов.

 Европейски избори 2019 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.