Севделина Арнаудова намекна как са били похарчени парите за Йончева

https://www.24chasa.bg/novini/article/6107937 www.24chasa.bg
Севделина Арнаудова с Бойко Борисов Снимка: Фейсбук

В спора между Бойко Борисов и Елена Йончева  давани ли са й пари за репортажи се включи Севделина Арнаудова, началник на пресцентъра на ГЕРБ. В социалната мрежа Фейсбук тя написа: "Елена, Елена... питай Станишев, той помни! Хайде със здраве и стига сте се чудили - колко е мъж Бойко Борисов!"

Към думите си Арнаудова прикачи и материал от август 2010 година. В него е цитирано изказване на Бойко Борисов - тогава премиер за първи път, който твърди, че правителството е отпуснало 2 млн. лева на Националната разузнавателна служба, за да бъдат покрити "едни безобразия във Франция".

"Ако кажа за какво е, след това главният прокурор ще дойде да ме пита за разкриване на класифицирана информация. Казвам, че е безобразие. Ако иска той (Сергей Станишев - б.р.) да си каже за какво е, за да го пипнат за още един документ. Това ни струва много пари. Не е виновен шефът на разузнаването (Кирчо Киров тогава), казва през 2010 премиерът.

Севделина Арнаудова намекна как са били похарчени парите за Йончева

Сутринта по същия повод, докато Елена Йончева говореше по бТВ по телефона в студиото се включи Георги Харизанов от Института за дясна политика. Той обясни, че парите не са платени на БНТ, а през разузнавателна централа.

"2 млн. лв. на българското разузнаване за френски болести - на френското разузнаване За какво става дума и каква е връзката с Елена Йончева, ще стане ясно, след като се заведе делото. Прокуратурата ще прецени тогава каква част от секретната информация да се разсекрети. За да се разбере от какви френски болести са боледували българските данъкоплатци на стойност 2 милиона лв.", загадъчно обяви Харизанов и отказа подробности.