Иван Гарелов и Георги Харизанов в спор по скандала Борисов-Йончева (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6111314 www.24chasa.bg

Медийният съветник на правителството журналистът Иван Гарелов, бивш екранен партньор на Елена Йончева и Георги Харизанов от института за дясна политика спориха в ефира на Нова по нашумелия скандал давала ли е държавата ари заради репортажите на журналистката.
Според Гарелов това е нещо недоказано. "Разговорът тръгна в една посока - Борисов каза Дянков знае, Дянков каза, че са давани пари на БНТ, от там е ясно, че Йончева не взима пари, нишката се загуби", коментира Гарелов.
Харизанов пък подчерта, че не става въпрос за БНТ. Борисов знае какво говори, а той каза, че заради репортажите на Йончева са давани пари. България, чрез една от своите централи е давала пари. Харизанов поясни, че българското разузнаване е трябвало да плати на френското разузнаване 2 млн. лв. заради едни "Френски болести"  Според Харизанов, както е казал Борисов, специализираната прокуратура трябва да разсекрети част от тайните пред съда, за да се разбере за какво е говорил Борисов.

Според Гарелов обаче атаката към Йончева е била предварително, това личало от думите на Делян Добрев в края на дебата му с Йончева, че са събрани някои неща за нея. (В тв дебат с Добрев Йончева говори, че санирането е една голяма кражба. Това възмути Борисов и той каза, че правителството му е било принудено да плати милиони заради репортажите  на Йончева.) Харизанов се възмути.
"Не може да говориш в ефир откровени лъжи за санирането. Излезе нейният втори човек в листата от Хасково, който се занимава със саниране и каза, че няма кражби в санирането, изобличи я в лъжа. Това е абсурдно, да се хвърлят лъжи, те трябва да се пресичат в зародиш", каза Харизанов.