Николай Малинов: Санкциите на ЕС срещу Русия са политическа патология

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127176 www.24chasa.bg
Николай Малинов е роден през 1968 г. в София. Завършил е история в Киевския държавен университет “Тарас Шевченко". Представител на 19 руски телевизионни програми за България. Издател на вестник “Дума” и приложенията “Монд дипломатик” и “Российская газета” от 2008 до 2015 г. Председател на НД “Русофили”. Кандидат-депутат в листата на “Обединени патриоти” в 24 МИР.

В “Обединени патриоти” намирам

подкрепа за своите ценности

- Г-н Малинов, как ще коментирате позицията на ЕС и по-специално на България към удължените санкции срещу Русия?

- Санкциите на ЕС срещу Русия са болестно състояние. С тях съюзът нищо не постига, освен да вреди на самия себе си. Санкциите са политическа патология, която трябва да се лекува.

- Твърдите, че ЕС може да бъде по-силен с Русия, защо?

- Ако ЕС е партньор с Русия, то той печели и материално, и духовно. Русия притежава около 45% от световните полезни изкопаеми. Прагматичните отношения на ЕС с Русия биха го направили по-силен. От друга страна, трябва да сме наясно, че Русия остана последната опора на християнските ценности, върху които е градена хилядолетната история на Европа. Русия днес утвърждава в духовен план една спасителна и за Европа триада – традиционни ценности, силна държава и многополюсен свят.

Дълбоко съм убеден, че само елементите на тази триада могат да преодолеят пораженията, които са нанасяли и сега нанасят либерализмът и мултикултурализмът. В този план дори примерът с огромната бежанска заплаха е достатъчен. В близките десетилетия Европа ще стане цел на стотици милиони бежанци. Ако ги посрещаме със сега доминиращите идеи и нагласи, нашата култура и цивилизация ще изчезнат.

- Кой от сценариите за развитие на ЕС, формулирани от Юнкер, смятате за полезен за България?

- Тази дискусия е неправилно формулирана. Според мен проблемът на Европа не е в скоростната кутия, а е в посоката. Няма никакво значение с каква скорост се движиш към пропастта - с двеста или с двайсет километра в час. В сценариите на Юнкер ще намерите само материалното. Духовното липсва. Липсва балансът между материално и духовно. Като историк твърдя, че липсата на такъв баланс е смъртоносна за всяка империя, за всяка цивилизация. Особено ако тя е пред сблъсък с друга, в случая с мюсюлманската цивилизация.

Ако продължаваме да вървим в посоката, в която сега вървим, нашата цивилизация ще губи все повече съпротивителни сили и няма да има енергия, с която да противостои на една културна и духовна инвазия, каквато наблюдаваме днес от страна на мюсюлманския свят към християнска Европа.

От друга страна Европа продължава да слугува на либерализма. Либералният модел е провален, така както е провален и тоталитарният. Трето, начинът на взаимодействие на страните – членки на ЕС, начинът на управление на съюза е обречен. Европа трябва да стъпи на принципа на кооперативизма, а не на принципа на акционерното дружество. Днешният модел ще доведе до разпад на ЕС.

- Какви са вашите основни приоритети като кандидат - депутат?

- Моите приоритети са защита на българския език и на българската култура, отмяната на санкциите срещу Русия и борбата с демографския срив в България. В по-общ план смятам, че основният проблем на страната ни е тоталната загуба на суверенитет. Готов съм да се включа във всяка битка за възстановяване на българския суверенитет.

- Вие сте известен като лидер на Национално движение “Русофили. Как да си обясним присъствието ви в листата на “Обединени патриоти - НФСБ, “Атака” и ВМРО”?

- Мястото на председателя на Национално движение “Русофили”, ако желае да се занимава с политика, не е в противоборстващи си крайности. Неговото място е във формация, която се стреми да обединява нацията, да хвърля мостове между елементите на политическия живот, да балансира. За мен такава формация е “Обединени патриоти”. Освен това самите те - “Атака”, ВМРО и НФСБ, показаха какво означава мисъл и воля за обединение. В другите пространства - и вляво, и вдясно, царуват разединението и отрицанието.

За своя избор имам още един силен мотив. В “Обединени патриоти” намирам истинска, искрена и силна подкрепа за моето политическо верую – традиционни ценности, силна държава и многополюсен свят.

 Европейски избори 2019 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.