Сидеров: Трябва да направим компромис. Каракачанов: Говорихме за приоритети

https://www.24chasa.bg/novini/article/6147400 www.24chasa.bg

"Не трябва страната да е в междувластие. Ако сме консенсусни, срокът на преговорите ще се съкрати."

Това коментира лидерът на "Атака" Волен Сидеров след края на консултации на "Обединени патриоти" с Бойко Борисов. Те продължиха около час. Продължават в началото на следващата седмица.

"Готов съм да помагам на всеки, който се нуждае от моята помощ" - така отговори Сидеров на въпрос ще подкрепи ли Борисов за премиер. Той поздрави ГЕРБ за успеха и каза, че като първа сила това е партията, която има моралното право да кани и да се обсъждат условия.

"Политиката е изкуство на възможното. Ако има реална възможност да се свърши нещо, то трябва да се направи. Ние трябва да направим компромис, ако решим, че трябва да се довършат нашите приоритети", консенсусно настроен е Сидеров. Той призова, като подчерта: "Всяка една от партиите трябва да е помъдряла и да се е поучила от грешките."

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов бе по-обран: "Беше много общ следизборен разговор, по приоритети."

Нито един от двамата не пожелаха да говорят за вариант тройна коалиция, т.е. ГЕРБ плюс "Обединени патриоти", плюс "Воля" на Марешки. По информация на "24 часа" последната формация, която дебютира в Народното събрание с 12 депутати, няма да бъде включена в управлението.

Тримата лидери на "Обединени патриоти" си тръгнаха поотделно от централата на ГЕРБ. Председателят на НФСБ Валери Симеонов не спря при медиите.