Каракачанов - военен министър, Симеонов стяга депутатите в НС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6153048 www.24chasa.bg
Лидерите на трите формации в Обединени патриоти обявяват водачите на листи

 

ГЕРБ ще сключва коалиционно споразумение с всеки от тях поотделно  Ще преговаря и с Марешки, с БСП и ДПС - не

Красимир Каракачанов може да поеме министерството на отбраната, но другият съпредседател на “Обединени патриоти” - Валери Симеонов, със сигурност ще остане в парламента, научи “24 часа” от свои източници.

Категорично извън изпълнителната власт ще остане и лидерът на “Атака” Волен Сидеров.

Много по-вероятно е Симеонов да бъде избран за зам.-председател на парламента или за шеф на комисията по енергетика. Паралелно с това той ще бди и за дисциплината в групата на патриотите, ако Каракачанов мине в изпълнителната власт.

Има сигнали, че въпреки зелената светлина от Брюксел за кабинет с патриотите няма да се погледне добре на участието в него на Симеонов и Сидеров, които имат славата на радикални националисти. Отчита се и фактът, че тежестта на ВМРО в групата е значително по-голяма - 11 депутати срещу 9 за НФСБ и 7 на “Атака”

Отпаднал е вариантът Каракачанов да става шеф на НС. Засега Борисов бил склонен да му даде отбраната въпреки очакванията постът да се пази за бившия шеф на Генщаба ген. Константин Попов.

Възможно е от ГЕРБ да предложат на трите партии от “Обединени патриоти” отделни коалиционни споразумения, съобщиха неофициално от централата пред “24 часа”. Така ще се застрахова от разнобой при партньорите, както се случи с РБ.

Ако Симеонов иска да е новият Радан Кънев, това е негово право, коментира Владислав Горанов скорошните изявления на потенциалния партньор, че лидерът на ГЕРБ не бива да е премиер за 3-и път. “Бойко Борисов е признат в цяла Европа и за нас е безалтернативно той да е премиер, друго говорене е само слухове и вдигане на цената на по-малките партии”, добави Горанов. И Марешки ще бъде поканен на разговори, съобщи той. БСП и ДПС - не. (24часа)

Валери Симеонов: Чакаме есемес за преговорите

Чакаме, на повикване сме, държим си включени телефоните. Като получим есемес, веднага хукваме.Това е нарочно, за да се заблуди класовият враг, за да не е ясно къде ще бъде срещата.

Така се пошегува Валери Симеонов по темата за преговорите с ГЕРБ. Той направи изказването в Съдебната палата, където бе призован като свидетел по делото срещу бившата барета Алексей Петров за пране на пари.

“По време на предизборната кампания някои от позициите на ГЕРБ се промениха, което означава, че можем да намерим общ език”, добави Симеонов. “Ние сме коалиция от три партии, а те са една партия. Нормално е да има различия. В едни преговори всеки е склонен на някакви отстъпки”, посочи още той. (24часа)