Около Великден агнешкото се очаква да бъде между 15 и 17 лв./кг

https://www.24chasa.bg/novini/article/6155661 www.24chasa.bg

Сега крайните цени на агнешкото са между 12 и 14 лв./кг и се очаква тази година около Великден отново цената да бъде 15 лв./кг,16 лв./кг или 17 лв./кг, което е в противоречие с нашите цени, на които продаваме живите агнета. Това каза Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите в интервю за Агенция „Фокус“ за цената на агнешкото и вноса на месо в страната ни по време на великденските празници.

Синапов обясни, че овцевъдите произвеждат живи агнета и нямат възможност да коментират каква е крайната цена в магазинната мрежа. „По отношение на кланиците и магазините нямаме възможност да регулираме цената. На българския производител се оказва натиск да се изкупуват живите агнета, колкото се може по-евтино и потребителят е натоварван с цена, на която са сложени големи надценки“, коментира Синапов. Той уточни, че в момента цената на живите агнета от фермите е 4,80 лв./кг - 5 лв./кг.

„При тази цена живо тегло агнешко, продадено от фермите, месото в магазинната мрежа не би трябвало да бъде по скъпо от 12 лв“, коментира той и отбеляза, че потребителят се натоварва с по-скъпа цена, за която те като производители не носят никаква отговорност.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.