Около Великден агнешкото се очаква да бъде между 15 и 17 лв./кг

https://www.24chasa.bg/novini/article/6155661 www.24chasa.bg

Сега крайните цени на агнешкото са между 12 и 14 лв./кг и се очаква тази година около Великден отново цената да бъде 15 лв./кг,16 лв./кг или 17 лв./кг, което е в противоречие с нашите цени, на които продаваме живите агнета. Това каза Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите в интервю за Агенция „Фокус“ за цената на агнешкото и вноса на месо в страната ни по време на великденските празници.

Синапов обясни, че овцевъдите произвеждат живи агнета и нямат възможност да коментират каква е крайната цена в магазинната мрежа. „По отношение на кланиците и магазините нямаме възможност да регулираме цената. На българския производител се оказва натиск да се изкупуват живите агнета, колкото се може по-евтино и потребителят е натоварван с цена, на която са сложени големи надценки“, коментира Синапов. Той уточни, че в момента цената на живите агнета от фермите е 4,80 лв./кг - 5 лв./кг.

„При тази цена живо тегло агнешко, продадено от фермите, месото в магазинната мрежа не би трябвало да бъде по скъпо от 12 лв“, коментира той и отбеляза, че потребителят се натоварва с по-скъпа цена, за която те като производители не носят никаква отговорност.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гигантски 32-килограмов шаран бе уловен на езеро край София. Уникалното постижение регистрира Владимир Веселинов (31 г.) от софийското село Реброво. Той издърпал трофеен унгарски шаран на баластриерата край Враждебна, информира divoto.bg. Замятал е с дънна въдица, като стръвта е била протеиново топче с аромат на ананас.

Собственик на заведение прорязва 4 дървета и ги третира с вещество с цел умъртвяването им, за да застрои тротоарната площ до заведението си в кв. "Гео Милев", бл 109 столицата. За това сигнализира в социалните мрежи Михаил Димитров и призовава компетентните органи да вземат отношение по

Сложиха рога на писателката Калина Паскалева. Изкусителката се появи с две плитки под формата на рогчета в косата си пред известен столичен хотел, видя България Днес. Малко малко начумерена, любовта не спира да блика от нея. Красавицата се беше барнала с очила под формата на сърца във фаталния червен цвят.