Около Великден агнешкото се очаква да бъде между 15 и 17 лв./кг

https://www.24chasa.bg/novini/article/6155661 www.24chasa.bg

Сега крайните цени на агнешкото са между 12 и 14 лв./кг и се очаква тази година около Великден отново цената да бъде 15 лв./кг,16 лв./кг или 17 лв./кг, което е в противоречие с нашите цени, на които продаваме живите агнета. Това каза Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите в интервю за Агенция „Фокус“ за цената на агнешкото и вноса на месо в страната ни по време на великденските празници.

Синапов обясни, че овцевъдите произвеждат живи агнета и нямат възможност да коментират каква е крайната цена в магазинната мрежа. „По отношение на кланиците и магазините нямаме възможност да регулираме цената. На българския производител се оказва натиск да се изкупуват живите агнета, колкото се може по-евтино и потребителят е натоварван с цена, на която са сложени големи надценки“, коментира Синапов. Той уточни, че в момента цената на живите агнета от фермите е 4,80 лв./кг - 5 лв./кг.

„При тази цена живо тегло агнешко, продадено от фермите, месото в магазинната мрежа не би трябвало да бъде по скъпо от 12 лв“, коментира той и отбеляза, че потребителят се натоварва с по-скъпа цена, за която те като производители не носят никаква отговорност.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са