Църквата пусна компактдиск с песни на патриарха

https://www.24chasa.bg/novini/article/6155996 www.24chasa.bg

Нов тираж компактдискове с църковни песнопесия, в чието изпълнение участва и патриарх Неофит, пусна Българската православна църква. Предстоятелят на БПЦ Негово Светейшество Българския патриарх Неофит е известен с музикалните си дарования, обясниха от Синода.

По случай празника на празниците Пасха Христова и 70 години от основаването на Софийския свещенически хор се тиражира отново неговия първи компактдиск „Великопостни и пасхални песнопения“ (източна традиция).

Записът е направен през месец февруари 1992 г. в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“. Диригент на хора е иконом Кирил Попов, музикален продуцент е проф. Мирослав Попсавов, солисти са протодякон Стефан Марков и иконом Бончо Чаков с благодатното участие на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит (тогава Левкийски епископ), разказаха от БПЦ. В момента диригент на хора на "Св. Александър Невски" е братът на патриарха доц. Димитър Димитров.

Изпълнителите са с искреното желание записаните песнопения да укрепят духа по време на великопостния подвиг и да усилят пасхалната радост на вярващите в Христа Иисуса!

Компактдискът се предлага основно в църковния магазин при катедралния храм „Св. Неделя“ – София и др.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата