21 страници е управленската програма на ГЕРБ и Патриотите (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6169748 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Йордан Симеонов

Снощи управленската програма на ГЕРБ и Патриотите бе напълно завършена. На пресконференция в парламента в момента лидерите на партиите от новата коалиция представят основните моменти от нея. 

Препъни камъкът на преговорите беше минималната пенсия, но онзи ден този въпрос беше изчистен и преговорите тръгнаха много бързо. Днес сутринта са били положени финалните щрихи от програмата.

"Преговорният процес за изработване на стратегическа програма между ГЕРБ и Обединени патриоти вече е завършена и разписана.". Това каза Валери Симеонов на пресконференция. 

"21 страници е управленската програма на ГЕРБ и "Обединени патриоти". Това е символ на желанието на партньорите да управляват цял мандат - до 2021 г."

"Поемаме ангажимента да реализираме програмата в рамките на това управление", каза Симеонов. 

"Благодаря на преговорните екипи. Както и това, което каза Симеонов, винаги съм гледал на демокрацията като нещо свято. Ние върнахме управлението с цел народът да може да се произнесе как и по какъв начин да се управлява, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Ние отстъпихме за пенсиите, те отстъпиха за друго. Ние с БСП и с ДПС не можем да се коалираме.", каза Борисов.

"Ние бяхме заявили, че нашите партньори ще бъдат Обединените патриоти и Реформаторския блок", заяви Борисов.

"За ГЕРБ е неприемливо да оставим българите в чужбина без глас", каза лидерът на партията.

"Карайте внимателно. Утре е Разпети петък, ще се мъчим", каза бъдещият министър-председател Бойко Борисов, след като подписа 21 страници управленска програма с патриотите.

"Аз още не съм мислил от моите кои ще са министри, вие ги пишете", с усмивка сгълча лидерът на ГЕРБ журналистите. И увери - ресори още не са разпределяни.

Борисов критикува служебното правителство, че иска да лиши българите в чужбина от правото на глас.