Военното министерство оцени предложенията за нов боен самолет

https://www.24chasa.bg/novini/article/6187230 www.24chasa.bg

В Министерството на отбраната са приключили анализът, оценката и обобщението на постъпилите предложения от участниците в процедурата за придобиване на нов тип боен самолет - Португалия с логистичен пакет, САЩ, Швеция и Италия. Това съобщават от военното ведомство, цитирано от БТА.

В рамките на правомощията си работната група е изготвила и протокол, който ще бъде представен на правителството за вземане на решение за продължаване на процедурата. Окончателното оповестяване на резултатите от конкурса ще стане след приемането им от Министерския съвет, който ще даде мандат за водене на преговори.

С цел осигуряване на необходимата прозрачност и приемственост в сферата на отбраната служебното правителство е готово да предостави резултатите от работата на междуведомствената група на парламентарните партии в 44-тото Народно събрание, се подчертава в информацията.

Инвестиционният проект за придобиване на нов тип боен самолет беше утвърден с решение на МС от 1 април 2016 г. и предвижда на първия етап от неговата реализация да бъде сключен междуправителствен договор за придобиване на осем броя самолети в периода 2018 - 2020 г., се припомня още в текста.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От неловка среща очи в очи с бившия си любовник, който едва не я прати в гроба, се спаси красавицата Симона Тодорова! Тя можеше да се появи вчера в Бургаския окръжен съд на разпоредителното заседание срещу душманина си Михаил Станчев, но не намери сили да го стори. Това не попречи на младата дама да поиска от някогашната си тръпка 70 бона

Славата на българския спорт обсъдиха насред улицата топжурналистът Крум Савов и бившият президент на "Левски" – София, Томас Лафчис, видяха топпапараците на "България Днес". Легендарният вратар от близкото минало и Савов кахърно дискутираха драмите в родния футбол и гръмотевичните падения на българските национали на зеления килим.

Дегизирана на шопинг. Така топпапараците на "България Днес" изловиха певицата, дизайнер и текстописец Ваня Щерева. Русата авторка си напазарува, без да бъде разпозната от фенове, в столичен магазин, тъй като се бе скрила зад шапка с козирка, дълъг черен панталон и бяла риза, закопчана почти до брадичката.