Българският социолог Кънчо Стойчев е избран за президент на Gallup International Association

https://www.24chasa.bg/novini/article/6211065 www.24chasa.bg

В Атина се състоя 70-ата конференция на Gallup International Association, най-старата и престижна, както и най-голямата независима верига за изследване на общественото мнение в света. За 6-ти президент след д-р. Джордж Галъп единодушно бе избран българският социолог Кънчо Стойчев, съобщиха за "Фокус". С това организацията гласува доверие на неговата концепция за бъдещото развитие на изследванията на глобалното обществено мнение. Ръководен от Стойчев международен екип разработва иновативен метод за глобална представителност през регионален подход. Подходът прави възможно световна извадка под 20 000 души да създава глобална карта на общественото мнение. Това е три-четири пъти по ефективно от сегашната стойност на глобално изследване.

В Gallup International Association членуват над 80 страни, с общ оборот компаниите над 0,5 милиарда евро.

Кънчо Стойчев (роден 1960 г.) е пионер в изследвания на общественото мнение в Юго-Източна Европа и специално по теория на социалните трансформации. Кавалер е на Френския Орден на Почетния легион. През последните години Кънчо Стойчев живее в село Зорница, където като хоби се занимава с екологично земеделие и винопроизводство, а също стопанисва „Зорница Фемили Естейт“.

Да съм президент на глобалната асоциация „Галъп интернешънъл“ е огромна отговорност. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ социологът Кънчо Стойчев за избора му за президент на глобалната асоциация „Галъп интернешънъл“ /Gallup International Association (GIA). „Да ви кажа честно дори съм леко уплашен, защото става дума за огромна отговорност. Това е най-старата организация в света, основана лично от д-р Джордж Галъп. Аз се оказвам шестият неин президент след него. Става дума за организация, която работи на всичките пет континента, с огромен престиж и тежест навсякъде по света“, коментира социологът Кънчо Стойчев. Той поясни, че гласуването за президент на асоциацията по време на 70-ата й конференция е протекло консенсусно. „Общото събрание реши с консенсус да избере не само мен, но и тима, който предложих за Управителен съвет. Става дума за още четирима души вицепрезиденти. Те приеха цялостния пакет. Гласуваха за всички нас с консенсус. В момента в борда имам колега от Северна Корея, Великобритания, Русия и Австрия“, обясни Кънчо Стойчев.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

ЦСКА 1948 ще доиграе сезона във Втора лига и най-вероятно ще приключи съществуването си. Това разкри "Спортал". На проведеното събрание на клубните акционери е станало ясно, че перспективите пред "червените" не са добри. Футболистите ще завършат сезона. След това ще има нова сбирка, за да се реши окончателната съдба на клуба.

Димитър Бербатов не би се кандидатирал да управлява българския футбол, ако не е напълно готов за това. "Имам много амбиции, свързани с различни неща - каза той пред NOVA. - Да ръководиш целия футбол наистина трябва да си много готов. Да знаеш къде отиваш, как ще действаш, хората, с които ще работиш, защото не може да си сам. Да имаш съмишленици.

Жена е новият изпълнителен директор на Висшата лига. Сузана Динидж ще застане на поста от началото 2019-а. Тя ще замени Ричард Скъдамор, който бе начело на Премиършип 19 години. Динидж се превръща в първата жена, която заема толкова важен ръководен пост във футбола. Това на практика я превръща в най-могъщата жена във футбола и в британския спорт.