“Отличничка на България” стана балканска шампионка по математика

https://www.24chasa.bg/novini/article/6213301 www.24chasa.bg

Българският отбор с най-много златни медали, Софийската математическа номер едно при училищата

12-класничката Виолета Найденова от Софийската математическа гимназия, първото лице в новата кампания на “24 часа” “Отличниците на България”, е балкански шампион по математика. Тя е спечелила златен медал с максималния брой точки 40 на балканиадата, която се проведе от 2 до 7 май в Охрид, Македония, съобщи директорът на СМГ Антони Стоянов.

Максималния брой точки имат само още двама български ученици от всичките участници от над 30 отбора са събрали максималният брой точки.

С по 40 точки освен Виолета е и 11-класникът от СМГ Кирил Бангачев, както и Константин Гаров от Природоматематическата гимназия в Бургас.

Злaтeн мeдaл c 39 т. зacлyжиха още Aтaнac Динeв от ПМГ - Бургас. Със сребърни медали пък са Иван Гинев от Американския колеж в София и Борислав Антов от СМГ.

С двата златни и един сребърен медал СМГ е най-добре представилото се училище на Балканите, обясни още Стоянов. България пък е отборен първенец с актив от 4 златни и 2 сребърни медала.

Българският отбор е готвен от ас. д-р Драгомир Драгнев, доц. д-р Ивайло Кортезов и Олег Мушкаров от БАН.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Специална марка, посветена на 15-годишнината от приемането на България в НАТО, бе валидирана вчера в Министерски съвет. Пощенската марка изобразява трабантчето на тогавашния външен министър Соломон Паси. Освен него в церемонията участваха министърът на външните работи Екатерина Захариева и министърът на транспорта Росен Желязков.

Трябва да бъдем държани в ареста най-дълго време, за да може да се сложи ръка на фирмената ни собственост. От задържането ни се цели икономически ефект! Това заяви вчера пред апелативния спецсъд Евгения Банева, съпругата на олигарха Николай Банев, по повод дружествата, които двамата управляват, научи "България Днес".

Народният бард Веселин Маринов мина на повикване. Звездата бе изловена от топпапараците на "България Днес" търпеливо да чака пред столична бизнес сграда, тръпнейки да получи обаждане, за да бъде пуснат вътре. Изпълнителят на "Горчиво вино" чинно постоя десетина минути, говорейки по телефона с папка под мишница с надеждата да му отворят дверите на