“Отличничка на България” стана балканска шампионка по математика

https://www.24chasa.bg/novini/article/6213301 www.24chasa.bg

Българският отбор с най-много златни медали, Софийската математическа номер едно при училищата

12-класничката Виолета Найденова от Софийската математическа гимназия, първото лице в новата кампания на “24 часа” “Отличниците на България”, е балкански шампион по математика. Тя е спечелила златен медал с максималния брой точки 40 на балканиадата, която се проведе от 2 до 7 май в Охрид, Македония, съобщи директорът на СМГ Антони Стоянов.

Максималния брой точки имат само още двама български ученици от всичките участници от над 30 отбора са събрали максималният брой точки.

С по 40 точки освен Виолета е и 11-класникът от СМГ Кирил Бангачев, както и Константин Гаров от Природоматематическата гимназия в Бургас.

Злaтeн мeдaл c 39 т. зacлyжиха още Aтaнac Динeв от ПМГ - Бургас. Със сребърни медали пък са Иван Гинев от Американския колеж в София и Борислав Антов от СМГ.

С двата златни и един сребърен медал СМГ е най-добре представилото се училище на Балканите, обясни още Стоянов. България пък е отборен първенец с актив от 4 златни и 2 сребърни медала.

Българският отбор е готвен от ас. д-р Драгомир Драгнев, доц. д-р Ивайло Кортезов и Олег Мушкаров от БАН.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Харесвам се, не ми пука, фука се Анджи В садо-мазо порноклип лъсна джендърът Анджелина, известна като двойничка на Николета Лозанова. 21-годишният Филип, както е родното й име, не се посвени и веднага след като преминала от мъжки в женски пол, решила да заснема видео със секссъдържание за спомен. "И за това ли ще ме мразите?

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник.

Световна шампионка по гимнастика дарява лентата си от олимпиадата в Рио де Жанейро в подкрепа на каузата "Сърце за пример". Християна Тодорова и куп популярни лица дават лични вещи за благотворителен търг в подкрепа на жени, жертви на насилие. Актрисата Стоянка Мутафова, певиците Нели Рангелова, Михаела Маринова и Сантра,