Производителят на “Итонг” с нов собственик

https://www.24chasa.bg/novini/article/6229554 www.24chasa.bg
"Ксела" присъства в България от 1994 г,, компанията има два завода - в София и Добрич.

Компанията “Ксела груп”, която произвежда строителните блокчета Ytong и различни изолационни материали, има нов собственик. Досега дружеството се държеше от немския консорциум PAI partners and Goldman Sachs Capital partners.

Кой е новият собственик, обаче не се съобщава, името му щяло да стане известно на 23 май. В България "Ксела" присъства от 1994 г., като има два завода - в София и в Добрич.

От документи в Търговския регистър става ясно, че е заличен залогът на дружеството "Ксела България", който е бил направен заради кредит, отпуснат от лондонския клон на “УниКредит”.

Заемът е даден през 2008 г. на “Ксела интернешънъл” и е в размер на 970 млн. евро. По него са били заложени дъщерните фирми на компанията освен в България и в Германия, Холандия и Полша.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Плевенски ченгета са погазили закона при акцията срещу местния крими герой Камен Балбузанов-Куката! Разпитани пред съда, полицаите Ивайло Станкулов и Кристиян Тодоров сами признават, че са се подписали на празен протокол за оглед на склад. За кражбата на открит в помещението надуваем батут отговаря Балбузанов пред Темида.

Георги накълцал брат си, докато спи Кадри от сателит на НАТО трябва да бъдат използвани в разкриването на истинския извършител на четворното убийство в Нови Искър. Това обяви служебният адвокат на обвиняемия Георги Георгиев. Защитникът Стоян Стоянов е категоричен, че няма проблем да бъде поискана подобна информация,

Надя Панкова Стотици хиляди пенсионери с увреждания изпаднаха в шок през последните два месеца заради писма от Националния осигурителен институт. В тях черно на бяло пише, че социалната им пенсия за инвалидност се прекратява. С други думи - режат им парите! Всъщност това не е така. Но просветителската кампания на НОИ и социалното министерство не