Производителят на “Итонг” с нов собственик

https://www.24chasa.bg/novini/article/6229554 www.24chasa.bg
"Ксела" присъства в България от 1994 г,, компанията има два завода - в София и Добрич.

Компанията “Ксела груп”, която произвежда строителните блокчета Ytong и различни изолационни материали, има нов собственик. Досега дружеството се държеше от немския консорциум PAI partners and Goldman Sachs Capital partners.

Кой е новият собственик, обаче не се съобщава, името му щяло да стане известно на 23 май. В България "Ксела" присъства от 1994 г., като има два завода - в София и в Добрич.

От документи в Търговския регистър става ясно, че е заличен залогът на дружеството "Ксела България", който е бил направен заради кредит, отпуснат от лондонския клон на “УниКредит”.

Заемът е даден през 2008 г. на “Ксела интернешънъл” и е в размер на 970 млн. евро. По него са били заложени дъщерните фирми на компанията освен в България и в Германия, Холандия и Полша.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.