Първо в "24 часа": Антонов се извини от болницата, помоли за спокойствие

https://www.24chasa.bg/novini/article/6234218 www.24chasa.bg

Извинение към българите и молба да се сложи точка на тормоза върху него и семейството му отправи от болницата, в която бе приет със сърдечна криза шефът на дирекция "Социални дейности" на Министерството на отбраната Иво Антонов. Той постъпи там, след като излезе негова снимка от преди години, на която той отдава нацистки поздрав.

Антонов благодари за положителната оценка, която са дали на работата му президентът Румен Радев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, колегите му и военно-патриотичните организации. И се извини за неудобството и напрежението, което неволно е причинил.

Вижте цялото отворено писмо, което Антонов написа днес във ВМА, където още се възстановява:

В последните няколко дни в общественото пространство отново беше повдигнат въпроса за моя снимка направена преди почти десетилетие в Националния военноисторически музей пред немски танк от Втората световна война. Дълбоко съжалявам и искрено се извинявам за незрялата, необмислена и немотивирана постъпка. Съзнавам, че с тази снимка съм накърнил чувствата на българските граждани, за което понесох съответните последствия преди три години, понасям ги и сега. Категорично заявявам, че отхвърлям и винаги съм отхвърлял всяка тоталитарна идеология, включително нацизма и комунизма. Дълбоко се прекланям пред светлата памет на жертвите на нацизма, както и пред героизма на загиналите български воини във войната срещу Хитлеристка Германия и мъжеството и храбростта на техните другари, ветераните от Втората световна война, с които ежегодно честваме техният подвиг и поддържаме и възстановяваме техните паметници и братски могили. Благодаря на ветераните, военно-патриотичните съюзи и неправителствени организации, както и на хилядите граждани, които в тези много трудни за мен дни оказаха своята подкрепа за мен и моята 18 годишна работа за опазване, възстановяване и поддържане на военните паметници и съхраняване на българското военноисторическо наследство. Благодаря за положителната оценка за дейността ми на президента на Република България г-н Румен Радев и на вицепремиера и министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов и се извинявам за причиненото от мен неудобство и напрежение. В своята работа като държавен служител, винаги съм залагал на професионализма и любовта съм Родината. Не членувам в политически партии и не се числя към нито една партийна или политическа квота. Моята единствена партия е България.

Още веднъж поднасям дълбоките си извинения на цялото българско общество и моля с това да бъде сложена точка на този дългогодишен тормоз върху мен, моето семейство и близките ми.