EС въвежда идеята на Паси за свободен достъп до бърз Wi-Fi, предложена в "24 часа"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6250417 www.24chasa.bg
Статията на Соломон и Гергана Паси, с която бе лансирана идеята в "24 часа", 22 юни 2011 г.

ЕС одобри идеята за универсален достъп до WiFi на всички публични места в ЕС. Тази идея бе предложена от Соломон и Гергана Паси в "24 часа" още на 22 юни 2011 г.  в статията "ЕС - Wi-Fi рай!". Двамата изпратиха още тогава писмо до Европейската комисия.

Законодателите на Европейския съюз се съгласиха в понеделник да отделят 120 млн. евро за безплатна безжична интернет връзка до 2020 г. в 8000 общини в страни от съюза, в които няма покритие. 

Инициативата WiFi4EU ще бъде финансирана от сегашния 1 млрд. евро бюджет на ЕС. Градовете, които искат да получат средства ще трябва да кандидатстват на принципа първи поискал, първи получил.

"24 часа" от 22 юни 2011 г.

Схемата WiFi4EU ще бъде финансирана по балансиран от географска гледна точка начин, така че от високоскоростната връзка да могат да се възползват жители и посетители на хиляди местни общности в целия ЕС. WiFi4EU трябва да започне до края на 2017 г.

Европейската комисия иска да насърчи безплатния достъп до безжичен интернет (Wi-Fi) за граждани и посетители на обществени места, като паркове, градинки, обществени сгради, библиотеки, здравни центрове и музеи навсякъде в Европа чрез WiFi4EU, пише в съобщението от ЕК. Чрез WiFi4EU ще се подпомогне инсталирането на съвременно Wi-Fi оборудване на оживени обществени места.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви плановете за WiFi4EU в реч през 2016 г., като заяви, че целта е да се снабди всяко европейско село и всеки град с безплатен безжичен интернет до 2020 г.

Това не е първата идея на Соломон и Гергана Паси, лансирана през "24 часа", която става реалност. На 29 май 2008 г. публикувахме статията на Гергана и Соломон Паси “ЕС, GSM и САЩ”, с която започна инициативата за стандартизация на всички зарядни устройства за мобилни телефони. Тази идея бе подкрепена от Европейската комисия и Европейския парламент и стана реалност. През 2010 г. Гергана и Соломон Паси бяха отличени от “24 часа” за идеята за общото зарядно с приза “Достойните българи на годината”.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на нападетеля на ЦСКА Али Соу се разсъблече насред полето. 19-годишната Габриела позира с оскъдно облекло в поредната си предизвикателна фотосесия. Красавицата е облечена в нещо като бански, а пишните и форми преливат от него. Тя и Соу са задно от няколко месеца, а връзката, изглежда, се отразява добре на нападателя

Международен дебют като писател тихомълком е направил Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Напук на трите си присъди и издирването от Интерпол, кокаиновият крал успява да преведе на английски и да издаде автобиографията си "Съзирам душата на България". Произведението вече се предлага в специализирани сайтове за книги из цял

По-висок от майка си вече е синът на Даниела Серданова, видя "България Днес". Младежът стърчи почти с глава над първата Мис ЦСКА. Двамата се разходиха из централните столични улици, а след това свършиха важна работа, свързана с документи. Снимки: България