СЗ „Антикорупция“ обвини Люба Петрова от Районен съд, Раднево за документно престъпление

https://www.24chasa.bg/novini/article/6264303 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Специализирано звено „Антикорупция“ - СГП внесе обвинителен акт в Софийски градски съд срещу Люба Петрова – съдия от Районен съд - Раднево за извършено документно престъпление. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

По искане на главния прокурор Сотир Цацаров, с решение на Съдийската колегия при Висшия съдебен съвет от 23 май 2017 г. съдия Петрова е отстранена от длъжност до приключване на воденото срещу нея наказателно производство.

Люба Петрова е обвинена в това, че:

В периода 29 - 30 март 2017 г. в гр. Раднево в сградата на Съдебната палата като длъжностно лице - съдия в Районен съд - Раднево, в кръга на службата си, съставила официален документ – протокол от съдебно заседание, проведено на 29 март 2017 г., по частно наказателно дело за принудително настаняване на лечение, в който удостоверила неверни обстоятелства и изявления, с цел да бъде използван този документ (протокол) като доказателство за тези обстоятелства и изявления.

Съдия Петрова удостоверила неверни обстоятелства и изявления на прокурора и адвоката за прекратяване на производството, което не отговаря на истината. Вписала и невярното обстоятелство, че е била снета самоличността на вещото лице по делото и че то е предупредено за наказателната отговорност.

Това е второто наказателно производство, внесено в съда срещу Люба Петрова. Първото производство, внесено с обвинителен акт от СЗА за извършени от нея девет престъпления – лихварство, лъжесвидетелстване, измама, документно престъпление и престъпление по служба, все още се разглежда от първоинстанционния съд - Софийски градски съд.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка