Ритачът от берлинското метро с присъда на 6 юли

https://www.24chasa.bg/novini/article/6265207 www.24chasa.bg

Светослав Стойков, който без причина ритна млада жена в гърба на стълбите на берлинско метро на 27 октомври миналата година, ще бъде изправен пред берлинския съд другата седмица. Делото започва на 15 юни, потвърди пред „24 часа“ говорителката на съда. Очаква се присъдата да бъде произнесена на 6 юли. Тя ще е между 6 месеца и 10 години затвор.

Светослав Стойков ще бъде съден за нанасяне на тежки телесни повреди. Освен за ритника, ромът от „Максуда“ ще отговаря и за още две престъпления, които полицията е разкрила през последните месеци. Той е обвинен в ексхибиционизъм за два случая – на 13 октомври миналата година посред бял ден той е мастурбирал пред две момичета в берлински парк, а след това пред още една жена.
Ритникът в метрото бе заснет от камерите за наблюдение и полицията пусна видеото, за да открие извършителя. Кадрите предизвикаха огромно възмущение в Германия и редица частни лица предложиха възнагаждение за онзи, който посочи името на ритача. В крайна сметка Светослав Стойков бе арестуван на 17 декември при завръщането си от Франция. Анонимен е издал на полицията, че той ще пристигне с автобус на берлинската гара. Задържан е още в рейса и е оставен в предварителен арест до началото на процеса.
Светослав Стойков е от Варна и има три деца. В България има богато криминално досие.