Работник падна от 8-я етаж в Стара Загора

https://www.24chasa.bg/novini/article/6272098 www.24chasa.bg
Мъжът, който е на 47 години, е настанен в интензивната клиника на Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович". СНИМКА: Фейсбук

Работник на ловешка фирма, подизпълнител при санирането на жилищен блок в Стара Загора, падна днес около обяд от осмия етаж и оцеля по чудо. Мъжът, който е на 47 години, е настанен в интензивната клиника на Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович". "Пациентът е със счупени ръце и крака, но няма опасност за живота му", съобщи за "24 часа" зам.-директорът на лечебната част на болницата д-р Живко Желязков. Още когато го докарали с линейка, той бил в съзнание и контактен.

Работникът извадил щур късмет, тъй като при падането се ударил на няколко пъти в скелето и това омекотило удара на тялото му в земята.

Инцидентът станал на улица "Анастасия Тошева" 2 в Стара Загора. Работата на обекта е спряна, трудови инспектори са на мястото, за да изяснят причините за трудовата злополука.

В Стара Загора коментират, че това е втори случай в последно време в града, когато човек пада отвисоко и оцелява. Преди малко повече от месец гимназистка скочи от дома си на шестия етаж при опит да се самоубие, но се размина само с травми. Тя вече е изписана от болницата.