Радев кани Путин у нас за 3 март догодина

https://www.24chasa.bg/novini/article/6272642 www.24chasa.bg

В най-скоро време ще имам разговор с руския президент Владимир Путин и ще го поканя в България за тържествата по повод 140-ата годишнина от Освобождението на 3 март догодина. Това заяви президентът Румен Радев пред bTV.

До момента не съм канил Путин, имах само принципен разговор с посланика, че е добре да има такава покана, обясни държавният глава.

"Нямам никакви намерения да правя компромиси с историята заради обсесията на шепа изпаднали от парламента депутати", каза още Радев по повод исканията на десни извънпарламентарни партии да не бъде канен руският президент. "Всичко, което се изговори, тази истерия ако бъде поканен Путин е обсесия", разясни държавният глава.

"България не трябва да разглежда никоя държава като враг. Не само с Русия трябва да развиваме прагматични отношения. Санкциите срещу Русия вредят. С удоволствие ще подкрепя всеки акт на отмяна на тези санкции, но президентът не може сам да инициира такъв акт, една държава в ЕС също. Но рано или късно ще се стигне", каза още Радев.

Още по темата: 

Радев: Катастрофиралите пилоти са летели 3­4 пъти по­малко отстандартите на НАТО

Радев: Алогично е да вадим главния прокурор от съдебната власт, за
да орежем правомощията му

Радев: В 19,10 ч днес стенограмата "КТБ" ще е на сайта на
президентството

Радев: Корупцията е основният ни бич

Президентът: Очаквам патриотите да се докажат като такива, а не като
националисти

Радев: ДАР да мине към президента

Радев: Не сме готови за атентат. Никой не е

Радев: Имам конструктивни отношения с Борисов, БСП не ми влияе

Президентът: Съпругата ми не може да е сив кардинал

Президентът: Добра е идеята за казарма, но не й е времето

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Най-големият динозавър е живял по българските земи! Това става ясно от находка на учени от Националния природонаучен музей към БАН. Главен асистент Латинка Христова и екипът й се натъкват на непозната досега кост край град Трън. При нейното изследване става ясно, че по земите ни е крачил най-малкият представител на най-големия вид динозаври -

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.