Пловдивска фирма прави детето главен герой в приказка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6279486 www.24chasa.bg
Специалните книжки се предлагат с индивидуално послание за клиентите.

Книгите на “Релена-92” са по индивидуални поръчки

С повод или не, специалният подарък винаги носи радост. Точно това произвежда пловдивската фирма “Релена-92”.

Тя е специализирана за създаване на персонализирани книги по индивидуална поръчка в единични бройки. Подходящи са за различни поводи и в тях детето е главният герой и звездата на историята.

Книгите се произвеждат в единични бройки, по индивидуална поръчка.

Тази дейност развиваме от миналата година и още е рано да се каже дали е успешен бизнес, но определено е иновативен, разказват от фирмата.

Текстът на книгата може да бъде написан индивидуално или избран от различни модели и персонализиран с обстоятелствата около конкретното дете.

Текстовете са авторски, а илюстрациите са с уредени права. Предпечатната подготовка се осъществява в самата фирма, а печатът - във водеща печатница.

На сайта си zamoetodete.wordpress.com от компанията предлагат и безплатни книги.

“Макар че са неперсонализирани, те може да са от голяма полза за децата, защото чрез тях малчуганите по ненатрапчив начин разбират как да се справят с различни ситуации - да се адаптират към детската градина или да намерят приятели”, казват от фирмата.

В портала могат да бъдат открити и книги със занимателно-образователни загадки. Сред плановете са онлайн библиотеката да се разшири с безплатни заглавия, за да може широк кръг родители и деца да имат достъп до материали, които възпитават по ненатрапчив начин, не нравоучително, а красиво и завладяващо.

От фирмата смятат, че помагат на родителите, които искат да покажат на децата си колко ги обичат и колко значими са те за тях.

От 2016 г. компанията се пренасочва в нова област, неразработена до момента в България.

Нарекохме марката си “Ти си героят!”, защото детето става герой в книга, но също и защото тази книга допринася за изграждане у малкото момче или момиче на увереност, оптимизъм, емпатия. Тези качества ще му помогнат да бъде положителен герой и щастлив човек в бъдеще.

В “Релена - 92” се определят като скромна и семейна фирма - състои се от 2-ма души.

Но смятат, че мисията им е голяма. Искат да научат децата как уверено и спокойно да преодоляват проблемите, пред които ще се изправят.

“Според нас най-ценното е да допринесем едно дете да се изгради като личност. Стремежът ни е да създадем стойностни продукти, далече от кича и лошия вкус. Клиентите, които ни се довериха, разбраха, че предлагаме нещо смислено и непреходно”, обясняват от “Релена-92”.

След пет години се надяват да създадат нови варианти на персонализирани книги, както и дигитални продукти със същата насоченост.

“Искаме клиентите ни да чувстват, че можем да направим много за децата им. Стремежът ни е да предлагаме действащи решения”, обясняват иноваторите. Сред идеите им е да започнат съвместни проекти с психолози, които след като се запознаят с проблемите, пред които е изправено едно дете, да участват в написването на текста на книжките.

“Желаем чрез нашите продукти малките момичета и момчета да развиват у себе си увереност, балансираност, емпатия, спокойствие, целеустременост, широк кръгозор - качества, които ще ги направят успешни личности, когато вече не са деца”, казват още от “Релена-92”.