Арестуваната за убийството на съседка отказвала да пие хапчета за шизофрения (обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6285987 www.24chasa.bg
Директорът на Столичната полиция Ивайло Иванов съобщи подробности за убийството.

32-годишната Светослава Пеева имала халюцинации. Ревност и алкохол зад зверското престъпление. Жертвата умъртвена с нож

32-годишна психично болна жена и 3-ма мъже са задържани за убийство в София, съобщи шефът на столичната полиция Ивайло Иванов. Жертвата е жена на 52 г., съседка на заподозряната за престъплението.

В 4,10 ч в петък мъж подал сигнал за труп на кръстовището между ул. “Мъглен” и бул. “Цар Борис III”. Екипи на 6-о районно и Бърза помощ пристигнали за минути. Намерили мъжа, подал сигнала, труп на жена, а покрай тях друга - 32-годишната Светослава Пеева, която била видимо неадекватна.

Жертвата била прободена няколко пъти с нож. Оказало се, че тя и Светослава са съседки в блок наблизо. Злоупотребявали с алкохол и често били в компания.

“Евентуалният извършител на убийството е 32-годишната жена”, каза комисар Иванов. Тя страда от шизофрения от 15-годишна и е лекувана в психиатрии. Поставена е под пълно запрещение. За последно е изписана през март от Александровска болница.

Задържани са още 2-ма мъже. Единият е съпруг на заподозряната, а другият живеел в апартамента им под наем. За всеки случай ченгетата прибрали за разпит и мъжа, подал сигнала за убийството. До късно в петък криминалисти изясняваха каква е ролята на всеки в драмата. Светослава се държала неадекватно и говорила несвързано.

До късно тази вечер криминалистите търсеха ножа, с който е извършено убийството. Претърсени бяха дори кофите за боклук по околните улици.

Предполага се, че 52-годишната е убита в апартамента си, а после трупът ѝ е изнесен. Мотивите още не са ясни. Едната хипотеза е, че психичноболната е ревнувала съпруга си от жертвата. Не е изключено причината да е среднощен битов скандал.

Съседи на заподозряната казаха, че Светослава може да е набедена за убийца, защото не може да носи наказателна отговорност.

Тя е била лекувана в психиатричната болница в шуменското с. Царев брод.

Когато я изписали през 2010 г., не пиела лекарствата си. Представяла се с чужди имена. Била избухлива и вдигала скандали. Измамници я използвали да теглят кредити на нейно име. По искане на брат ѝ съдът я поставил под запрещение в началото на 2016 г. Разследването продължава с разпити на задържаните.