Викат бившия премиер Герджиков за обяснения в комисията за грипените

https://www.24chasa.bg/novini/article/6319415 www.24chasa.bg

Бившият министър председател Огнян Герджиков ще бъде извикан в анкетната парламентарна комисия за избор на нов изтребител, която бе създадена по предложение на ГЕРБ. 

Ще повикаме всеки, който преценим, че може да ни е от полза, включително и служебния премиер Герджиков, заяви преди първото заседание на комисията Емил Христов. Депутатът от ГЕРБ е председател на анкетната комисия. 

Президентът Румен Радев няма да бъде викан за обяснения дали е бил повлиял за класирането на трите оферти, но хора от екипа му в президентството ще трябва да дават обяснения, стана ясно от думите на Христов. Той не посочи имена, но даде да се разбере, че тези хора са работили в групата на Министерството на отбраната, която е класирала офертите. 

Нашата цел не е да върнем в класирането Ф-16, но ако установим, че тези самолети са отстранени от конкурса неправомерно, ще съобщим на Министерски съвет, каза още Христов. Служебното правителство на Герджиков прие решение, с което одобрява класирането на трите оферти за нови бойни самолети. На първо място бяха класирани шведските "Грипен", на второ италианските "Юрофайтър", а офертата на Португалия и САЩ за Ф-16 беше декласирана. Това даде повод на ГЕРБ да допуснат, че президентът Румен Радев е лобирал за избора на шведските изтребители. 

Комисията трябва да приключи своята работа до края на септември, съобщи Христов. Депутатът от ГЕРБ обвини президента Радев, че манипулира общественото мнение по отношение на анкетната комисия като я нарича трибунал. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата