Почина доцент Кристиан Таков от известните Такови, основател на "Да, България"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6331132 www.24chasa.bg
Доц. Кристиан Таков Кадър: Видео/ Youtube

Преподавателят от Софийския университет и доцент по гражданско право Кристиан Таков е починал, съобщиха близките му. Таков страда от години от тежко заболяване. Роднините му разпространиха кратко съобщение:

"На 11 юли на 51-годишна възраст почина Кристиан Таков, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и доцент по гражданско право.

Той беше Личност и Човек с огромна душа, сърце, сила и интелект. Остана докрай непримирим към несправедливостта. Всички, които го обичаме, скърбим."

Кристиан Таков беше съветник по правни въпроси на президента Росен Плевнелиев.

Кристиан Таков е роден в София на 7 ноември 1965 г. Завършва Немската езикова гимназия, а през 1990 г. право в Софийския университет. От 1994 до 1995 г. придобива LLM в университета в Хамбург, а три години по-късно става доктор по право в Софийския университет, където преподава от 1992 г. През 2007 г. става доцент по право.

От 1994 г. е арбитър в списъка на арбитрите по вътрешни и международни дела на Арбитражния съд при БТПП, а през 2014 г. е избран за негов председател. 

Той  бе сред основателите на "Да, България" заедно с Христо Иванов. Кристиан Таков е внук на Кръстьо Таков, брат на члена на Политбюро на БКП Пеко Таков .