Манолова се срещна с работодатели

https://www.24chasa.bg/novini/article/6337088 www.24chasa.bg
Омбудсман Мая Манолова. Снимка: Архив

Представители на работодателски организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ се срещнаха днес с омбудсмана Мая Манолова, съобщава Асоциацията на организциите на българските работодатели.

На срещата са били обсъдени в детайли внесените по нейна инициатива законодателни предложения. Страните са се обединили около виждането, че текстовете следва да бъдат внимателно прецизирани, така че да бъдат защитени както интересите на работниците, така и да не се създават възможности за злоупотреби и влошаване на бизнес средата в страната.

Работодателите са изразили своите притеснения за част от вече подготвените законодателни промени. Представителите на работодателите и Омбудсмана са се разбрали да прецизират текстовете, които се отнасят до предлаганите промени в Търговския закон, Закона за гарантираните вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя, Гражданския процесуален кодекс и Закона за обществените поръчки, така че предложенията да не възпрепятстват както правенето на бизнес, така и коректното плащане на трудовите възнаграждения на служителите.