Йордан Цонев дари чудотворна икона, спасила дете, дядо Николай му връчи орден (снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6340403 www.24chasa.bg
Митрополит Николай прегърна Йордан Цонев и го награди с най-високия орден на епархията за дарителството на чудотворната икона на Богородица Всецарица. Снимки: Евгени Цветков.

Преди години майка на болно момче потърсила депутата, той се помолил на иконата и малкият оздравял

Депутатът от ДПС Йордан Цонев е дарителят на копието на чудотворната икона на Богородица от Ватопедския манастир, което получи митрополитската църква "Св. Марина" в Пловдив. Това обяви дядо  Николай в края на светата литургия, която отслужи в храма послучай празника. Копието беше посрещнато от стотици пловдивчани вчера и с шествие беше засесено от военни на ръце в храма "Св. Марина". Заедно с него в Пловдив пристигна още една ценност - одеждите и ризата на Божията майка, пратени от руския патриарх Кирил. Тя обаче ще остане в града до 30 юли, докато Богородица Всецарица ще бъде постоянно в пловдивската епархия да помага на страдащите. Всеизвестно е, че тя цери онкоболни.

Йордан Цонев е дарителят на иконата, обяви пред препълненият храм митрополитът. И го награди с най-високото отличие на епархията - орден "Св. Ерм".

От своя страна депутатът разказа, че преди години майка на болно дете го е помолила за съдействие, но лекарите й обяснили, че не могат нищо повече да направят. Тогава той се помолил на Богородица Всецарица във Ватопедския манастир. "Детето оздравя и догодина ще е абитуриент", отбеляза Цонев.

Той увери, че и занапред ще помага на държавата и църквата.

Копието на Богородица Всецарица, което Йордан Цонев дари на пловдивската епархия.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Фолклегендата Милко Калайджиев е извънземен! Това потвърди самият 66-годишен изпълнител. "Не съм от тази планета. Има нещо специално и лудо в мен", коментира пред приятели най-популярният мустак в републиката. Преди време експерти се изказаха, че и пророчицата Ванга е извънземна, така че вероятно свиленградчанинът не е единственият представител

Монашеският пояс на дякон Васил Левски бе изложен във Варна в музея на Възраждането. Повод за експозицията е годишнината от замонашването на Апостола през 1858 г. на 7 декември. Тогава Левски влиза в манастир под името Игнатий. Изложбата е и по повод ученическата конференция "180 години от рождението на Васил Левски - 180 години безсмъртие",

Българският елен Рудолф има любопитна способност - всяка пролет рогата му падат и след това отново израстват. Това разказа пред "България Днес" Кръстьо Дъбов, собственик на зоокомплекса край Бургас, където бозайникът живее. Макар да е далеч от Лапландия, Рудолф е готов да тегли шейната на Дядо Коледа, ако получи повиквателна.