Путин се къпел в кръв от рога на елен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6345677 www.24chasa.bg
Владимир Путин се подмладявал с бани с кръв от еленови рога. СНИМКА: РОЙТЕРС

Владимир Путин се къпе в кръв, извлечена от отрязани еленски рога, за здраве и мъжественост, пише руската преса.

Шефът на Кремъл отскачал няколко пъти годишно до планината Алтай за лечебните бани, твърди сп. “Eксперт”.

Това е стара традиция, за която се смята, че укрепва организма и засилва потентността. Веществата, извличани от еленските рога, са богати на тестостерон и други полезни съставки.

64-годишният руски президент преди 10 г. попитал за баните с кръв от марал или червен елен експерта Александър Зуйков, твърди изданието. Оттогава ги практикувал редовно.

През 2015 г. той поканил на “кървава баня” бившия италиански премиер Силвио Берлускони. Премиерът Дмитрий Медведев също бил запален по укрепващата сексуалната мощ процедура. Миналата година преди визита на Путин в Алтай отрязали за госта 70 кг еленски рога, твърди излизащият на английски в. “Сайбириан таймс”.

Защитници на животните клеймят средновековния ритуал като жесток и варварски, защото ловци заклещват животните и режат рогата им без упойка. От тях се извлича кръвта и се вари до гъст бульон, в който се къпят “богопомазани”. Някои руснаци като тв водещата Лена Ленина пият еленската кръв, пише вестникът.

Алтайска фирма, която изнася марали в Китай за лечебни цели, рекламира екстракта като “мощен тоник, който засилва костите, мускулите, зъбите, зрението и слуха, цери пневмония, астма, остеопороза, артрит. В Русия рогата на марала са известни като “златни”.