Светлозар Лазаров: 110-130 убийства стават годишно в България

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353603 www.24chasa.bg
Той заключи, че вървим към "бананова република", ислямизация и дефицит на ценности и суверенитет. бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров Кадър:Bulgaria On AIR

Обществото ни е болно. Нашите служби са функция на нашето общество. Нищо не бива да ни учудва, защото става дума за криминален бизнес. Когато има търсене, има и предлагане. Нещата опират до морала на обществото и морала и социалния статус на служителите на МВР, коментира бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров по повод замесените в трафик на мигранти служители на МВР, предаде Bulgaria ON AIR.

Според него  е несериозно да се говори за политически чадър от страна на отделни лица над каналите за трафик на мигранти.

"Много ми е трудно да си представя, че политик ще се занимава с трафик на мигранти. Едно е политическа подкрепа, друго е отделни действия на длъжностни лица".

Светлозар Лазаров подчерта, че в годините професията е девалвирала и няма предишния облик в обществото. Той добави, че има дефицит на възможности за качествен подбор с оглед броя на желаещите лица.

Покажете ми един човек, който за 3 месеца ще се справи с битовата и икономическата престъпност. В България годишно се извършват 110-130 убийства. По-голямата част са свързани с битови инциденти. Кой е този, който ще поеме властта и от утре няма да има криминални престъпления?, обясни главния секретар на МВР.