Мтел с ръст на приходите и печалбата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6358410 www.24chasa.bg
АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ

Финансовите резултати на телекома се покачват за пето тримесечие поред

Мтел отчита ръст на приходите и печалбата преди лихви, данъци и амортизации за второто тримесечие на 2017 година. Това показват обявените във вторник финансови резултати на "Телеком Австрия груп". Повишението на приходите е с 3,4% до 103,3 млн. евро, а ръстът на печалбата с 8,6% до 33,4 млн. евро. Тенденцията за ръст на приходите на компанията продължава пето поредно тримесечие.

Положителните резултати се дължат на продължаващото търсене на смартустройства, което води до по-голямо потребление на 4G мобилен интернет, стабилизиране на цените в бизнес сегмента и навлизането на телекома в новия пазар на разпространение на собствено телевизионно съдържание с каналите Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2.

Приходите от мобилния сегмент се повишили с 2,6% до 80,2 млн. евро за втората четвърт на 2017 година, а при фиксираните услуги ръстът е с 6,2% до 23,1 млн. евро. Общите приходи от услуги се покачват с 0,3% до 90,5 млн. евро.

Мтел отбелязва и ръст на общия брой клиенти с 0,7% до 4,101 милиона души. Това било в резултат на усилията на мениджмънта да подобри обслужването на клиентите и да предложи продукти, които отговарят най-точно на нуждите на българския пазар. От август 2015 г. главен изпълнителен директора на Мтел стана Александър Димитров. 

Средният приход от абонат за второто тримесечие на 2017 година остава стабилен с минимално намаление от 1,7% до 5,4 евро въпреки силно конкурентната обстановка. Средният приход от фиксирана линия се увеличава с 5,3% до 11,3 евро благодарение на новите спортни канали и предлагането на нови услуги на настоящи клиенти.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Подведена от двама прокурори да признае убийството на мъжа си Николай Димов. Така Анита Мейзер обясни различните версии, с които излизаше в съдебна зала в продължение на двегодишната сага с Темида.В петък в 9 сутринта силиконовата миска пристигна в Съдебната палата в София, за да застане пред Върховния касационен съд.

Една позабравена класика в спортните двойки "футболист-гимнастичка" се завръща. Юноша на "Левски" се оказа мъжът до капитанката на "златните момичета" от ансамбъла Симона Дянкова, научи "България Днес". Чаровната варненка е с халфа Никола Яначков. Двамата са заедно от няколко години. Запознали са се във Варна,

Десет години след разстрела на футболния бос Николай Попов-Мартеницата свидетел хвърля светлина върху екзекуцията му. Босът на "Локо" (Пловдив) е покосен от три куршума навръх 1 март 2005 г. Ченгетата работят по три версии за покушението - дългове, даден голям заем на известен подземен бос и наркотрафик или контрабанда.