Мтел с ръст на приходите и печалбата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6358410 www.24chasa.bg
АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ

Финансовите резултати на телекома се покачват за пето тримесечие поред

Мтел отчита ръст на приходите и печалбата преди лихви, данъци и амортизации за второто тримесечие на 2017 година. Това показват обявените във вторник финансови резултати на "Телеком Австрия груп". Повишението на приходите е с 3,4% до 103,3 млн. евро, а ръстът на печалбата с 8,6% до 33,4 млн. евро. Тенденцията за ръст на приходите на компанията продължава пето поредно тримесечие.

Положителните резултати се дължат на продължаващото търсене на смартустройства, което води до по-голямо потребление на 4G мобилен интернет, стабилизиране на цените в бизнес сегмента и навлизането на телекома в новия пазар на разпространение на собствено телевизионно съдържание с каналите Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2.

Приходите от мобилния сегмент се повишили с 2,6% до 80,2 млн. евро за втората четвърт на 2017 година, а при фиксираните услуги ръстът е с 6,2% до 23,1 млн. евро. Общите приходи от услуги се покачват с 0,3% до 90,5 млн. евро.

Мтел отбелязва и ръст на общия брой клиенти с 0,7% до 4,101 милиона души. Това било в резултат на усилията на мениджмънта да подобри обслужването на клиентите и да предложи продукти, които отговарят най-точно на нуждите на българския пазар. От август 2015 г. главен изпълнителен директора на Мтел стана Александър Димитров. 

Средният приход от абонат за второто тримесечие на 2017 година остава стабилен с минимално намаление от 1,7% до 5,4 евро въпреки силно конкурентната обстановка. Средният приход от фиксирана линия се увеличава с 5,3% до 11,3 евро благодарение на новите спортни канали и предлагането на нови услуги на настоящи клиенти.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Чудо ме спаси в катастрофата! Не съм вярваща, но след този случай може и да стана. Определено съм късметлийка." Това заяви 28-годишната Радка, която е бременна в шестия месец. Жената катастрофира в понеделник вечерта на Подбалканския път, след като изневиделица безстопанствени коне се блъснаха в колата й.

Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров се изповяда пред клубната телевизия на "Астън Вила" за най-мрачните моменти в живота си. Стенли се разболя от левкемия, но пребори болестта. "Подкрепата на "Астън Вила" беше невероятна - казва Стилиян. - Оценявам този дълъг път, който извървях. Имах своите тежки мигове.

Ашли Коул се оказа в твърде неприятна ситуация на светско събитие. Бившият английски национал бе гост на представянето на нова модна марка. Той бе придружен от приятелката си Шарън Кану. За негова неприятна изненада на масата им бе настанена плейбойката Мелиса Хоу. Именно тя е една от причините за развода на Коул с певицата Черил Туиди.