Министър Караниколов пред "24 часа": "Дунарит" няма да спре работа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6385260 www.24chasa.bg
Министърът на икономиката Емил Караниколов СНИМКА: Архив

Премиерът Борисов и министърът на икономиката създават съвет по отбранителната индустрия, съобщи Караниколов за "24 часа", докато пътуваше за Русе

"Дунарит" няма да спре да работи. Това заяви за "24 часа" министърът на икономиката Емил Караниколов, който в момента пътува към Русе, за да каже това на работниците. 

Срещу управителите на предприятието са повдигнати обвинения за извършени престъпления и при тази хипотеза служба службата “Контрол на общоопасните средства” (КОС)  е длъжна да започне процедура за прекратяване на лиценза на фирмата за производство и складиране, обясни ситуацията министърът. 
  "Цялото правителство, премиерът Борисов и аз, като министър на икономиката заставаме зад работниците в "Дунарит".  Осъзнаваме, че предприятието е изключително   важно за икономика и за военно-промишления комплекс, то е незаобиколим фактор. Държавата ще направи всичко възможно "Дунарит"  да работи и то ще продължи да работи", заяви икономическия министър.

 Караниколов уточни, че доколкото знае преди няколко часа  тримата управители  на "Дунарит" са  подали оставки  пред акционерното събрание. "Понеже образуваното производството е за повдигнати обвинения  срещу тях, този морален акт, от тяхна страна ще помогне да не се продължи процедурата по прекратяване на лицензия, каза икономическият министър. 

Двамата с премиера Бойко Борисов са обсъдили създаването на съвет по отбранителна индустрия към Министерството на икономиката. В него ще членуват всички компании от отбранителната индустрия, новата структура ще заседава един път месечно, за да се поставят и решават проблемите на този бранш, съобщи Караниколов. 
На въпрос на "24 часа" - какво ще каже на работниците, министърът заяви - че дружеството няма да затваря, няма да му се отнема лиценз и правителството застава зад тях. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Любопитна и провокативна реклама заснеха заедно най-сексапилната спортна репортерка в Италия Дилета Леота и голямата звезда на "Милан" Златан Ибрахимович. Двамата застанаха зад камерата в клип на популярна компания за индивидуални фитнес тренировки. За целта красивата италианка нахлузи боксови ръкавици и започна да удря плочките по корема на

След уморителни репетиции фокусникът и актьор Ненчо Илчев се прибира към дома, видя зоркото око на "България Днес". Артистът е забелязан на столичната улица "Г.С. Раковски", където, дегизиран със слънчеви очила, преминава лежерно около минувачите. Въпреки че е навън, Илчев има отлични маниери и дори когато кашля, слага ръка пред лицето си. Браво

Тончо Токмакчиев изненадващо за мнозина се появи по 7/8 ТВ на Слави Трифонов в сряда вечер. Комикът гостува във "Вечерта на Бенда". Предаването бе посветено на един от първите албуми на "Ку-ку бенд". В него дейно участие взима и Токмакчиев. Сред шеги и спомени той изпя три от песните, сред които и големият хит Sweet chalga in time ("Стар крадец си