С поредна схема Цветан Василев пробва да открадне “Дунарит” отново

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388174 www.24chasa.bg
Пламен Георгиев

С вдигане на капитала банкерът беглец иска да намали защитения дял на данъкоплатците от 91 на 10%

Фирмите “Кемира” и “Емко” се опитват да увеличат капитала на “Дунарит” от 8 на 68 млн. лв., става ясно от документи в Търговския регистър.

“Кемира” е собственост на банкера беглец Цветан Василев и купи военния завод с кредит от КТБ, а парите още не са върнати.

През 2016 г. Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество наложи запор за 2,2 млрд. лева на имоти и фирми на Цветан Василев и още 26 души. Сред запорираните активи е и делът от 91% на “Кемира” в “Дунарит”.

Въпреки запора акциите са прехвърлени на фирма “Емко” на Емилиян Гебрев, а той и “Кемира” искат и да увеличат капитала на завода.

Сделката с акциите е престъпление заради запора, твърди шефът на комисията Пламен Георгиев. Той е сезирал прокуратурата, която вече е повдигнала обвинение.

Ако има увеличение на капитала, запорът на държавата в “Дунарит” ще падне от 91 на 10%.

Василев и обкръжението му се опитват да откраднат “Дунарит” за втори път с тази схема, твърдят финансисти.

Интервю с Пламен Георгиев четете утре

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.

Няколкостотин овцевъди и козевъди подкрепени от много граждани днес се събраха на протест пред МС с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите които търпят стопаните в страната след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията в продажбата на мляко. В знак на протест протестиращите запалиха вълна и изляха част от