Ангелкова констатира нарушения при инспекция на плажа "Равда-Академика"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388542 www.24chasa.bg
Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в инспекция на морски плаж "Равда-Академика". Снимка Архив

Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в инспекция на морски плаж "Равда-Академика", съобщава пресцентърът на министерството на туризма, цитиран от БТА. При проверката е констатирано, че информационните табели за зоната за безплатно разполагане на лични плажни принадлежности и зоната с платени чадъри и шезлонги са стари и не дават вярна информация.

Установени са и проблеми с плажните принадлежности, които туристите плащат. Голяма част от чадърите в платената зона са в изключително лошо състояние, е установила Ангелкова. На концесионера ще бъде разпоредено незабавно да подмени принадлежностите, които са скъсани и в окаяно състояние, е заявила тя, цитирана в информацията. Това, по думите й, е задължително, за да се гарантира безопасното ползване на чадърите, както и да се подсигури качеството на услугата, за която туристите плащат.

Министерството планира в договорите с наематели и концесионери да въведе изискване за подмяна на плажните принадлежности, когато видът и състоянието им вече не е на нужното ниво, за да се гарантира безопасното им използване.

По време на инспекцията на плаж "Равда-Академика" е установено още, че зоните за свободно плажуване и площта с платени чадъри и шезлонги са равностойни. Има изградени и подходни пътеки към морската ивица.

По време на проверката е получен сигнал за недостатъчно добра хигиена на ивицата, информират още от туристическото ведомство. Концесионерът ще бъде предупреден да обърне повече внимание на почистването на плажа.

Николина Ангелкова, заедно с екип от експерти, е инспектирала и морския плаж "Равда-ХТИ", за който преди време е получен сигнал за поставена табела "частен плаж" върху част от територията му до входа на ивицата. Тогава концесионерът е обяснил, че чадърите и шезлонгите в зоната са предплатени на "Равда-ХТИ" от собственика на хотела, който се намира непосредствено зад ивицата.

"Днес установихме, че табелата е премахната. Има спасител, както и свободна зона за разполагане на собствени плажни принадлежности. На концесионера е предписано да оборудва плажа с медицински пункт, защото към момента ползва медицинския пункт на съседен плаж", е казала Ангелкова, цитирана в информацията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Уникален дует заформиха фолклегендата Софи Маринова и бившият български национал по футбол Благой Георгиев. Джизъса и ромската кралица се засякоха по време на абитуриентски купон в столичен хотел. Естествено, Благо веднага стана център на внимание и бе поканен от Софи да пеят заедно на микрофона. "За нашата икона Благо Георгиев", афишира Софи.

Пакостници на четири крака  Змия се вози в такси, оси прекратиха мач  Котарак хулиган нападна беззащитна катерица в София и вдигна пожарната накрак. Прочулият се в цялата страна като разбойник Васко бе задържан за 24 часа, а съседите го описаха като хитър, опасен и безскрупулен рецидивист. "България Днес" представя и други пакостници на четири

След като военен уби гаджето й ченге Разследващата полицайка изчезва след два разпита Изчезнала от дома си е 32-годишната разследваща полицайка Люба Алексова, заради която ченге бе убито от военен в Пловдив, научи "България Днес". Младата жена не се е прибирала в апартамента си след касапницата, при която приятелят й Ангел Желязков прободе с нож