Майка захвърли бебе в парк, лъгала че е осиновено (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388813 www.24chasa.bg
Така изглежда изоставеното момиченце. СНИМКА МВР

Бащата не знаел

18-годишна майка захвюърли 8-месечното си бебе в столичния Западен парк, лъжейки роднини, че пеленачето е осиновено.

В петък към 19 ч криминалистите в София се вдигнали на крак по сигнал за изостановено момиченце. Минувачи съобщили на тел. 112, че то е повито, а до него имало чанта с дрехи.

“Момиченцето е прието в болница “ Иван Митев” и е в добро състояние. Няма следи от насилие”, казаха от МВР. Случая следи и Агенцията за социално подпомагане.

Бебето не било потърсено от родителите си 12 часа. В събота сутринта в полицията отишъл единият му дядо, но не му го дали, защото мъжът бил пиян. След издирване полицаите намерили бащата Петър, който живее в кв. “Христо Ботев”. Той обяснил, че разбрал, че рожбата му я няма, в 1,30 ч. С Юлия живеели на семейни начала от 2 г., но от седмица били разделени.

Близки до семейството разказали пред МВР, че Юлия излъгала Петър, че намерила осиновители на детето им. “Тя му казала, че не го иска, защото щяло да умре до 2 месеца и ако оживее, ще е джудже”, споделили роднините. Юлия обяснила на мъжа си, че новите родители на момиченцето му измислили името Хатидже.

“Ще си го взема да си го гледам. Ще се разберем със социалните”, каза бащата, след като излезе от полицията. Той твърди, че има къща и условия, в които детето може да расте. Работел като строител, а майката била безработна. Освен момиченцето тя имала и дете на 2 г., но от друг мъж.

От МВР казаха, че следите на Юлия се загубили в нощта срещу събота, откогато се издирва.

В края на юли момченце на 4-5 месеца бе изоставено в столичния кв. “Младост 1” на детската площадка. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зрелищен масов бой си спретнаха ултраси на "Левски" и ЦСКА. Футболните хулигани уговарят мелето в двора на гимназията "Вела Пеева" във Велико Търново и се маризят до кръв, като крайни победители излизат "сините" привърженици. Информацията "България Днес" научи от запалянковци и е потвърдена и от директора на школото Ангел Янчев.

Актрисата Деси Бакърджиева се зарадва изключително много при срещата си със свой стар познайник, видя "България Днес". Екранната доктор Хинова от сериала "Откраднат живот" случайно се видя с приятел, с когото не е общувала от дълго време. Деси едва разпозна старата си дружка, но след това двамата си побъбриха надълго и нашироко пред Народния

Венцислав Мартинов е хуморист имитатор, режисьор, продуцент и автор на текстове за поп песни и телевизионни сценарии. Роден е на 9 януари 1959 г. в София. Завършил е ВИИ "Карл Маркс" (дн. УНСС) със специалност "Счетоводна отчетност" и Института за театър, музика и кинематография "Николай Черкасов" (Санкт Петербург, Русия),