Европа въвежда стандарт за измерване на ефективността на интернет рекламата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6389657 www.24chasa.bg

Колко ефективна е интернет рекламата и от колко потребители в интернет е видяна действително?

Отговорите на тези въпроси ще станат еднозначни във всяка страна на ЕС с единния европейски стандарт за измерване на ефективността на интернет рекламата. За изработването на общи принципи за измерване в края на 2015 г. започва да работи Европейската група за управление на гледаемостта (EVSG). Тя е организация, създадена от Европейската асоциация на комуникационните агенции (EACA), Бюрото за интерактивна реклама (IAB) и Световната федерация на рекламодателите (WFA).

Само преди дни групата представи принципите, приложими към различните технологии за измерване на интернет рекламата. Правилата действат в 6 сфери: среда, метрики, методология за измерване, прозрачност и отчетност, потребителско преживяване и бот трафик.

Целта е чрез единния стандарт да се намалят несъответствията в данните, които в момента се предоставят от различни системи за измерване на гледаемостта.

За да състави стандарта, организацията е провела консултации с различни групи от индустрията - издатели, медийни и рекламни агенции, рекламодатели, пийпълметрични компании, национални и международни търговски организации.

Очаква се подобни правила да бъдат въведени и за мобилната реклама в края на 2017.

Стандартизираните показатели ще позволят данните от измерванията на различни компании да бъдат реално съпоставими. Бизнесите, които следват методологията, ще могат да се сертифицират.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Орлин Павлов изпя хитови свои парчета на представянето на новия сезон на сериала "Скъпи наследници" по bTV в кино "Люмиер" вчера. Освен него присъстваха Даяна Ханджиева, Китодар Тодоров, Рая Пеева и Веселин

Четири умни и възпитани българчета живеят в тежки условия и мизерстват! Павлинка (3 г.), Александър (4 г.), Борис (5 г.) и Емилия (7 г.) са много усмихнати и рецитират стихотворения, но са принудени да спят на земята. В дома им дълго време няма обзавеждане, храната често не достига, а 29-годишната им майка Боряна е принудена да ги отглежда сама в

Фолкпевицата Преслава вече е на крака и прави разходки след раждането! Екип на "България Днес" засне изпълнителката във вторник - пет дни след раждането на първото й отроче в столична болница. Преслава изглеждаше начумерена и сърдита, като от нея не грееше типичното майчинско щастие. Редом до нея беше и любимият й Павел,