Ентан подобрява зрението при диабетна ретинопатия

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6413160 www.24chasa.bg

Диабетът е една от водещите причини за слепота и намалено зрение. Два са основните симптома на нарушаване на очното кръвоснабдяване - микросъдова оклузия и микросъдово изтичане. Като резултат се проявяват измененията в ретината, характерни за диабетната ретинопатия - малки кръвоизливи, твърди ексудати, микроаневризми и оток. Отокът в макулата е основната причина за промяна и намаление на зрението. В последните години все по-голямо внимание се обръща на повлияване на кръвообращението с цел намаляване на отока. Този тип лечение към момента се прилага само с инжекция в очната ябълка и носи известни рискове. Това го прави неоправдано, когато се касае за профилактика. Затова вниманието се насочва към продукти за перорално приложение. При пациенти с диабет това има двойно предимство - освен че са неинвазивни, те подобряват съдовата циркулация в целия организъм.

Колектив от Очна болница, СБОБАЛ - Варна с ръководител проф. д-р Христина Групчева, в специално клинично проучване за ефективността на продукта Ентан си поставя за цел да наблюдава микроструктурните промени в лимбалното кръвообращение и съдовата пропускливост при пациенти със захарен диабет преди, по време и след прием на Ентан.

Всеки пациент е приемал Ентан два пъти по една капсула дневно в продължение на четири седмици. На всеки е извършено изследване на зрителната острота, биомикроскопия и изследване с лазерен конфокален микроскоп на живо на предна очна повърхност на първа визита, на втора и четвърта седмицa.

Проучването дава солидни доказателства за подобряване на очното кръвообращение при пациенти с диабет, прилагащи Ентан в дозировка 2х1 капсула дневно.

EНТАН
По-здрави съдове, по-добро кръвообращение

Всяка капсула съдържа 80 mg проантоцианидин и 40 mg стандартизиран екстракт на Гинко билоба. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула.
Вече в иновативни растителни капсули VGcaps - 100% чист природен продукт.
Хипоалергични, без глутен, примеси и консерванти!
Без съставки от животински произход!
Подходящи и за вегетарианци!

Ентан е търговска марка на БОРОЛА. За консултация с лекар специалист можете да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София, 1202, ул. „Цар Симеон” 52, тел. 02/ 983 62 03, e-mail:office@borola.com. За по-богата информация посетете интерактивния сайт www.entan.bg. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Купонясват на яхтата й за 15 бона! Светската лъвица е обвинена в колосална измама на 3 млн. души Добре възнаградени са били завездите, на които симпатизирала сочената за измамничка номер 1 в Европа - д-р Ружа Игнатова. Сред тях се оказват чалга певицата Преслава и светският лъв лорд Евгени Минчев. Известните персони са част от програмата,

"Нора Шопова, за мен Вие сте най-красивият модел, появил се след ерата на супермоделите през 90-те. Вашата скромност и възпитание ме респектират и правят ваш огромен фен! Не, аз не ви познавам от прогнозата за времето. Следя вашето развитие от поне три години. Изгледал съм всички предавания с ваше участие.

Бившите вече колежки Никол Станкулова и Деси Банова явно не са толкова добри приятелки, колкото се опитваха да ги изкарат в медийното пространство, научи "България Днес" от колеги на водещите. Откакто възлюбената на президента Росен Плевнелиев официално обяви, че се оттегля от прогнозата за времето по Нова телевизия,