Ентан подобрява зрението при диабетна ретинопатия

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6413160 www.24chasa.bg

Диабетът е една от водещите причини за слепота и намалено зрение. Два са основните симптома на нарушаване на очното кръвоснабдяване - микросъдова оклузия и микросъдово изтичане. Като резултат се проявяват измененията в ретината, характерни за диабетната ретинопатия - малки кръвоизливи, твърди ексудати, микроаневризми и оток. Отокът в макулата е основната причина за промяна и намаление на зрението. В последните години все по-голямо внимание се обръща на повлияване на кръвообращението с цел намаляване на отока. Този тип лечение към момента се прилага само с инжекция в очната ябълка и носи известни рискове. Това го прави неоправдано, когато се касае за профилактика. Затова вниманието се насочва към продукти за перорално приложение. При пациенти с диабет това има двойно предимство - освен че са неинвазивни, те подобряват съдовата циркулация в целия организъм.

Колектив от Очна болница, СБОБАЛ - Варна с ръководител проф. д-р Христина Групчева, в специално клинично проучване за ефективността на продукта Ентан си поставя за цел да наблюдава микроструктурните промени в лимбалното кръвообращение и съдовата пропускливост при пациенти със захарен диабет преди, по време и след прием на Ентан.

Всеки пациент е приемал Ентан два пъти по една капсула дневно в продължение на четири седмици. На всеки е извършено изследване на зрителната острота, биомикроскопия и изследване с лазерен конфокален микроскоп на живо на предна очна повърхност на първа визита, на втора и четвърта седмицa.

Проучването дава солидни доказателства за подобряване на очното кръвообращение при пациенти с диабет, прилагащи Ентан в дозировка 2х1 капсула дневно.

EНТАН
По-здрави съдове, по-добро кръвообращение

Всяка капсула съдържа 80 mg проантоцианидин и 40 mg стандартизиран екстракт на Гинко билоба. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула.
Вече в иновативни растителни капсули VGcaps - 100% чист природен продукт.
Хипоалергични, без глутен, примеси и консерванти!
Без съставки от животински произход!
Подходящи и за вегетарианци!

Ентан е търговска марка на БОРОЛА. За консултация с лекар специалист можете да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София, 1202, ул. „Цар Симеон” 52, тел. 02/ 983 62 03, e-mail:office@borola.com. За по-богата информация посетете интерактивния сайт www.entan.bg. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Черната Златка продължава да шари тялото си. Плеймейтката си направи нов татус. Изображението е лице на жена, а до него има червени шарки. Все още не е ясно какво точно символизира новата татуировка на Златка. Рисунката, която бившата брадърка си направи, се намира на бицепса на ръката й. Изработката на татуса на Златка продължи цели три часа,

ДесиСлава вече е в напреднала бременност. Това стана ясно от снимка в социалната мрежа. Гаджето на певицата Благой Найденов качи фото, от което ясно си личи, че блондинката съвсем скоро ще роди. Малката Кобра, както е наричан приятелят на ДесиСлава, всеки ден целува корема на любимата си и дори говори на бебето.

Голям ревнивец се оказа гаджето на Александра Богданска - Макс. Италианецът се страхува, че красивата му приятелка може отново да залитне по бившата си изгора Даниел Петканов. Лудия репортер и Алекс делят една къща във "ВИП брадър" и Макс се притеснява, че чувствата на двамата може да се върнат отново.