Ислямизирането на циганите - основната заплаха за териториалната цялост на България

https://www.24chasa.bg/novini/article/6427361 www.24chasa.bg
Забулени циганки от махалата в Пазарджик на протест пред съда в града заради делото за радикален ислям.

Държавната агенция “Разузнаване” търси оперативни служители

Ислямизацията на циганите е сред най-големите заплахи за териториалната цялост на страната. Това е един от изводите в отчета на Държавна агенция “Разузнаване” (ДАР) за първото полугодие на 2017 г., научи “24 часа” от експерти в бранша.

Маргинализираните общности в гетата все по-лесно се поддавали на влияние от чужди емисари, които пристигали от Турция и ислямския свят. Обособяването на групи от цигани в отделни анклави създавало предпоставки за идеи, свързани с откъсване на територии от България.

Докладът не е публичен и няма официална информация. В понеделник ДАР публикува резюме за финансовите параметри и кадровата обезпеченост на работата си. От справката става ясно, че за 6-те месеца от началото на годината са назначени 43-ма служители, но са освободени 17. 23 млн. лв. е бюджетът на ДАР, а за първите 6 месеца от него са изразходвани 11 млн. лв., или под 50%.

В ДАР тече реформа, която предвижда съкращаване на щатовете за ръководители и увеличаване на оперативните длъжности, пряко ангажирани с разузнаване.

1259 доклада са изготвили от агенцията за 6 месеца за институции като МВР, МВнР, ДАНС, президентството и др. Те са по теми като икономическа сигурност, заплахи от тероризъм и организирана престъпност. 784 от материалите са за НАТО и ЕС. Най-много са докладите за страни в криза и за последствията, които се очакват в международен мащаб.

Усложнена обстановка зад граница е посочена като пречка пред работата на ДАР заради засилените контраразузнавателни действия на чуждите служби.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Джорджина Родригес иска още деца от Кристиано Роналдо. Тя даде специално интервю за "Ола", в което призна своите планове. "Моето желание да бъда майка е по-силно от всякога", сподели красавицата. В момента половинката на португалеца има тежката задача да се грижи за четири деца. Само 2-годишната дъщеричка Алана е родена от Джорджина

Отговорна за себе си и околните е примата на фолка Глория, видя "България Днес". Изпълнителката бе забелязана да бърза по задачи и ангажименти, като неизменно носи на лицето си предпазна маска. Гло слиза от колата си с маска и я сваля, след като излиза на въздух. За удобството си в градска среда певицата залага на удобен черен клин

Най-сексапилната италианска тенисистка Камила Джорджи стана тотална блондинка. Миньончето изглежда великолепно с новата прическа. До момента тя боядисваше косата с руси кичури, но е решила изцяло да смени своя външен вид. Хубавицата се надява да хване окото на някой нов кавалер, след като от доста време е без сериозно гадже