Ислямизирането на циганите - основната заплаха за териториалната цялост на България

https://www.24chasa.bg/novini/article/6427361 www.24chasa.bg
Забулени циганки от махалата в Пазарджик на протест пред съда в града заради делото за радикален ислям.

Държавната агенция “Разузнаване” търси оперативни служители

Ислямизацията на циганите е сред най-големите заплахи за териториалната цялост на страната. Това е един от изводите в отчета на Държавна агенция “Разузнаване” (ДАР) за първото полугодие на 2017 г., научи “24 часа” от експерти в бранша.

Маргинализираните общности в гетата все по-лесно се поддавали на влияние от чужди емисари, които пристигали от Турция и ислямския свят. Обособяването на групи от цигани в отделни анклави създавало предпоставки за идеи, свързани с откъсване на територии от България.

Докладът не е публичен и няма официална информация. В понеделник ДАР публикува резюме за финансовите параметри и кадровата обезпеченост на работата си. От справката става ясно, че за 6-те месеца от началото на годината са назначени 43-ма служители, но са освободени 17. 23 млн. лв. е бюджетът на ДАР, а за първите 6 месеца от него са изразходвани 11 млн. лв., или под 50%.

В ДАР тече реформа, която предвижда съкращаване на щатовете за ръководители и увеличаване на оперативните длъжности, пряко ангажирани с разузнаване.

1259 доклада са изготвили от агенцията за 6 месеца за институции като МВР, МВнР, ДАНС, президентството и др. Те са по теми като икономическа сигурност, заплахи от тероризъм и организирана престъпност. 784 от материалите са за НАТО и ЕС. Най-много са докладите за страни в криза и за последствията, които се очакват в международен мащаб.

Усложнена обстановка зад граница е посочена като пречка пред работата на ДАР заради засилените контраразузнавателни действия на чуждите служби.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца