Президентът Радев откри 75-та юбилейна учебна година в Университета по архитектура

https://www.24chasa.bg/novini/article/6440490 www.24chasa.bg
Снимки УАСГ

Днес за 75-ти пореден път се откри новата учебна година в най-старото висше техническо училище в България - Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), съобщиха от вуза.

Официален гост на тържеството бе президентът на републиката Румен Радев, който е и патрон на честванията на юбилея на университета.

В своето обръщение към ръководството на УАСГ и към студентите, той изтъкна важността на университета, както в изграждането на заобикалящата ни материална среда в страната, така и в създаването и поддържането на обектите от т. нар. критична инфраструктура, каквито са водната и пътна инфраструктура.

Г-н Радев пожела на преподавателите да поддържат все така високото си ниво на професионализъм и да предават на студентите най-вече компетенции, толкова необходими в съвременния глобален свят.

Към студентите президентът се обърна с пожелание да използват достатъчно рационално базата на университета и компетентността на неговите преподаватели.

Преди официалното откриване Румен Радев имаше работна среща с академичното ръководство на УАСГ – ректор, зам.-ректори и декани. Тя премина в откровен и продуктивен разговор, както подчерта сам президента.

На срещата бяха откроени основните проблеми пред висшите училища у нас изобщо, и в частност пред УАСГ.

Президенът Радев изтъкна важността на висшето образование за развитието на страната като модерна държава в съвременния глобален свят и заяви намерението си да инициира обществен дебат по наболелите от десетилетия проблеми в тази толкова важна сфера на обществения живот у нас.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кръв и самоизтезания на фестивала „Урс“ в Индия Деца и възрастни се самобичуват, за да докажат вярата си Очите с нож си вадят сектанти в опит да задоволят заветите на споминал се светец. Мътният и кървав фестивал на мазохистите от ислямското течение суфизъм може да преобърне червата и на хората с най-корава психика.

Елена Велевска е майка на три деца и носи най-сочния бюст в гилдията Многодетна македонка е сочена за новата сексбомба на родния попфолк. Елена Велевска е майка на три деца и мечтае за четвърто. Въпреки многобройните си задължения оправната блондинка демонстрира завидна фигура и е горда притежателка на най-сочните гърди в попфолка,

Кой е той: Калин Терзийски е роден в София през 1970 г., завършил е Националната природоматематическа гимназия в София, през 1996 г. завършва медицина в Софийския с отличие. През 2010 г. романът му ,,Алкохол“ е награден за най-продавана книга на годината. През 2011 г. е награден в Брюксел с първата за България Европейска награда за литература –