Президентът Радев откри 75-та юбилейна учебна година в Университета по архитектура

https://www.24chasa.bg/novini/article/6440490 www.24chasa.bg
Снимки УАСГ

Днес за 75-ти пореден път се откри новата учебна година в най-старото висше техническо училище в България - Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), съобщиха от вуза.

Официален гост на тържеството бе президентът на републиката Румен Радев, който е и патрон на честванията на юбилея на университета.

В своето обръщение към ръководството на УАСГ и към студентите, той изтъкна важността на университета, както в изграждането на заобикалящата ни материална среда в страната, така и в създаването и поддържането на обектите от т. нар. критична инфраструктура, каквито са водната и пътна инфраструктура.

Г-н Радев пожела на преподавателите да поддържат все така високото си ниво на професионализъм и да предават на студентите най-вече компетенции, толкова необходими в съвременния глобален свят.

Към студентите президентът се обърна с пожелание да използват достатъчно рационално базата на университета и компетентността на неговите преподаватели.

Преди официалното откриване Румен Радев имаше работна среща с академичното ръководство на УАСГ – ректор, зам.-ректори и декани. Тя премина в откровен и продуктивен разговор, както подчерта сам президента.

На срещата бяха откроени основните проблеми пред висшите училища у нас изобщо, и в частност пред УАСГ.

Президенът Радев изтъкна важността на висшето образование за развитието на страната като модерна държава в съвременния глобален свят и заяви намерението си да инициира обществен дебат по наболелите от десетилетия проблеми в тази толкова важна сфера на обществения живот у нас.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Банда гейове ми дават наклон на оная работа!" Така се изказа босът на "Локо" (Пловдив)за част от своите играчи, които през лятото се опитваха да му търсят сметка за това как управлява клуба. Сега Крушарски отново е бесен на някои футболисти, след тежкото поражение от "Ботев" в дербито на Пловдив. "Канарчетата" спечелиха с 3:0 и не оставиха

Водещата се мести окончателно в Америка Наталия Симеонова почти сигурно може да се счита за американка. Водещата на "Море от любов" и "Предай нататък", които отдавна не огряват ефира на Би Ти Ви, трайно се премести във Флорида, където дъщеря й Виктория е била приета да учи "Връзки с обществеността",

50 бона искал от бизнесмена Акиф Тодор Давидов с обвинение за изнудване и закани за убийство Скандалното гадже на ромската перла Софи Маринова Тодор Давидов-Гринго го чакат до 8 години затвор, ако се докажат обвиненията към него за изнудване за 50 бона и заплахи за убийство на айтоския бизнесмен Асен Атанасов-Акиф.