Изкуственият интелект може да засили социалното неравенство в бъдеще

https://www.24chasa.bg/novini/article/6445810 www.24chasa.bg
Американци и руснаци са склонни да смятат, че развитието на изкуствения интелект в бъдеще ще увеличи социалното неравенство и нивото на безработицата. СНИМКА: Pixabay

Американци и руснаци са склонни да смятат, че развитието на изкуствения интелект в бъдеще ще увеличи социалното неравенство и нивото на безработицата, предаде ТАСС. Такива са резултатите от анкета, цитирани от пресслужбата на руската компания Cognitive Technologies.

59 на сто от анкетираните руснаци и 67 на сто от интервюираните в САЩ са уверени, че изкуственият интелект може да усили социалното неравенство и да доведе до ескалация на безработицата. Допитването е извършено в Русия и САЩ през периода юни-август 2017 г. В анкетата участвали около 22 000 руснаци и 5700 американци. Средната възраст на анкетираните в Русия била 27 години, а в САЩ - 29 години, цитира БТА.

48 на сто от анкетираните в САЩ и 36 на сто от интервюраните руснаци смятат, че в бъдеще изкуственият интелект ще подчини естествения. 36 на сто от анкетираните в Русия и 25 на сто от тези в САЩ са на мнение, че естественият интелект ще съхрани контрола на изкуствения. В симбиоза между изкуствен и естествен интелект вярват едва 15 на сто от анкетираните в Русия и 16 на сто от интервюираните в САЩ. Над половината от анкетиринете в двете страни са уверени, че роботи могат да спасят околната среда и да обезпечат човечеството с енергийни ресурси и храни.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

100 Кила вече има диплома... за средно образование. Рапърът най-сетне завърши, въпреки че е на 32 години. С много труд, упоритост и часове, прекарани над учебниците, Явор Янакиев, както е името на изпълнителя, сбъдна една своя мечта. "Мили хора, благодаря ви", написа Килата, под снимка с преподавателите си.

Сълзи измокриха бузите на актьора от Народния театър "Иван Вазов" Владо Карамазов. Заедно с него си поплакаха Светлана Янчева, Радена Вълканова, Елена Телбис, Радина Кърджилова и София Бобчева. Драмата е част от въплъщенията на актьорите за трейлъра към постановката, която в момента репетират - "Танцът Делхи".

Безпрецедентно вкарват 20 хиляди долара и 108 кила амфетамини за над 3 милиона в съдебната зала! Това ще се случи на следващото заседание по делото срещу наркобанда, по което е подсъдим и бившият гард от ВИС Енчо Янакиев, научи "България Днес". Тлъстата сума в чуждестранна валута бе потърсена вчера от адвокат Георги Неделчев,