Изкуственият интелект може да засили социалното неравенство в бъдеще

https://www.24chasa.bg/novini/article/6445810 www.24chasa.bg
Американци и руснаци са склонни да смятат, че развитието на изкуствения интелект в бъдеще ще увеличи социалното неравенство и нивото на безработицата. СНИМКА: Pixabay

Американци и руснаци са склонни да смятат, че развитието на изкуствения интелект в бъдеще ще увеличи социалното неравенство и нивото на безработицата, предаде ТАСС. Такива са резултатите от анкета, цитирани от пресслужбата на руската компания Cognitive Technologies.

59 на сто от анкетираните руснаци и 67 на сто от интервюираните в САЩ са уверени, че изкуственият интелект може да усили социалното неравенство и да доведе до ескалация на безработицата. Допитването е извършено в Русия и САЩ през периода юни-август 2017 г. В анкетата участвали около 22 000 руснаци и 5700 американци. Средната възраст на анкетираните в Русия била 27 години, а в САЩ - 29 години, цитира БТА.

48 на сто от анкетираните в САЩ и 36 на сто от интервюраните руснаци смятат, че в бъдеще изкуственият интелект ще подчини естествения. 36 на сто от анкетираните в Русия и 25 на сто от тези в САЩ са на мнение, че естественият интелект ще съхрани контрола на изкуствения. В симбиоза между изкуствен и естествен интелект вярват едва 15 на сто от анкетираните в Русия и 16 на сто от интервюираните в САЩ. Над половината от анкетиринете в двете страни са уверени, че роботи могат да спасят околната среда и да обезпечат човечеството с енергийни ресурси и храни.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В Гърция се съблякох гол на плажа и ме изгониха  Кой е той Роден е в Русе в семейство на учители. От 1973-а живее в София. Завършва 9-а френска езикова гимназия, а по-късно ВИИ „Карл Маркс“ - София. През 1988 г. започва да записва за БНР и „Балкантон“. Досега има създадени над 50 песни, като е автор на над 30 от тях, и заснети над 20 видеоклипа.

Снимка: Нова телевизия Майка с четири деца е на път да остане на улицата. Жената живее в общински фургон във Варна. В понеделник обаче тя била принудена да го напусне, тъй като на мястото, на което е поставен, ще минава път. Хората вече изнасят своите вещи, но нямат средства, с които да излязат под наем, нито да си купят къща.

Лозанова не може да го преживее Райкова заби НиЛо в земята, фолкпевицата проговаря за Бирмата Жесток шамар за Николета Лозанова! Вечната врагиня на плеймейтката сяда на горещия стол в предаването "Папараци" седмици след като НиЛо бе изритана от мястото си на водеща. "Не съм предполагала, че ще ми бъде толкова приятно да съм тук" - са първите думи