Боян Магдалинчев е новото лице на ВСС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6478260 www.24chasa.bg
Боян Магдалинчев СНИМКА: " 24 часа"

Съдия Боян Магдалинчев е избран за представляващ Висшия съдебен съвет (ВСС). Кандидатурата му бе предложена от шефа на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев.

За Магдалинчев гласуваха 13 съдебни кадровици, сред които главният прокурор Сотир Цацаров и почти всички членове на новата прокурорска колегия без Даниела Машева.

Алтернативната кандидатура бе на съдия Цветинка Пашкунова, която получи 9 гласа. За лице на ВСС тя бе издигната от съдия №1 Лозан Панов.

Магдалинчев е съдия от ВАС, той бе избран за член на ВСС за парламентарната квота като номинация на ГЕРБ. Преди да стане кадровик, бе заместник на Георги Колев във ВАС.

Представляващият има представителни функции, грижи се за връзките с другите власти.

Първото заседание на новия кадрови орган започна с водосвет.

В предишния състав на ВСС първо представляващ бе Соня Найденова, но към края на мандата бе заменена от Димитър Узунов.

Очаквайте подробности!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,

Двуметров минимодел на къщата на Йордан Йовков ще бъде построен в Добрич. Това е само един от емблематичните домове, който ще се появи в уникалния парк на миниатюрите "Малката Добруджа". Подобни места има в европейските столици Брюксел (Белгия) и Копенхаген (Дания), а до няколко месеца трябва да се появи и в сърцето на житницата на България.