Валери Симеонов дава на съд bTV, Нова телевизия, БНТ и БНР

https://www.24chasa.bg/novini/article/6487133 www.24chasa.bg
Валери Симеонов СНИМКА: Архив

"Темата няма какво повече да се дискутира, ще заведа делата в съда", заяви вицепремиерът Валери Симеонов в студиото на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR, запитан какво ще прави, след като 24-часовият ултиматум, който отправи към няколко български медии, вече изтече.

"Използването на думата "ултиматум" в случая е неуместно, тъй като се опитах да дам срок на медиите да ми се извинят, след като прекрачиха закона и не отразиха позицията ми по скандала от петък. Освен това, във въпросния разговор с журналиста Виктор Николаев се опитах да направя нещо, което правят всички гости в телевизионните студиа - да изложа онова, което аз искам зрителите да чуят, не просто да отговарям на въпросите на водещите", категоричен бе Валери Симеонов.

Той допълни още, че свободата на словото се изразява в това гостът също да може да преценява по кои въпроси да отговаря и по кои не, а подхвърлянето, че на журналиста Виктор Николаев може да му бъде спретнат "Викторгейт" било аналогия с ирония по повод скандала с роднинските назначения в общините.

Вчера Симеонов категорично отказа да се извини и даде срок от 24 часа на bTV, Нова телевизия, БНТ и БНР да му се извинят. Той твърди още, че след приключването на динамичния му разговор с Виктор Николаев негови медийни недоброжелатели организирали клеветническа кампания във всички национални телевизии и в голяма част от новинарските сайтове, приписвайки му престъпление, което не е извършил.