Лекарският съюз иска да се преразгледат алгоритмите на клиничните пътеки

https://www.24chasa.bg/novini/article/6488957 www.24chasa.bg
Галинка Павлова КАДЪР: БНТ

Сега е моментът да се преразгледат алгоритмите на клиничните пътеки и тяхната продължителност, трябва да се направят по-работещи правила, каза пред журналисти заместник-председателят на Българския лекарски съюз Галинка Павлова. Павлова участва в конференция "Иновации и добри практики в системата на здравеопазването". Болниците във Враца, Ловеч, Девин и други са в изключително тежко финансово състояние и ако не признаем, че парите, които постъпват в тях са заради ниските цени на клиничните пътеки това, което се случва, няма да бъде изолиран случай, допълни Павлова, цитирана от БТА. 

Павлова каза още, че искането на съсловната организация бюджетът на НЗОК за следващата година да се увеличи с около 400 млн.лв., е подкрепено и от управителя на НЗОК. Тези пари трябва да бъдат така разпределени, че да се постигне по-голям достъп на пациентите до здравеопазване и до иновациите в системата. Крайно време е, според Павлова, да се постигнат условия, в които лекарите да не работят в лимити и ограничения, тъй като това е пагубно за системата и пациентите. Когато има лимити в извънболничната помощ, пациентът не би могъл да си реши проблема своевременно, посочи Павлова и допълни, че ако се пестят пари в доболничната помощ, нарастват средствата за болнична.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Дъщерята на Аня Пенчева залюби млад поет Не съм сама, имам си сериозно гадже, казва водещата! Водещата Петя Дикова май стяга сватба, шушукат в светските среди. Дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков се залюби с млад и обещаващ поет. Двамата са много отдадени един на друг и нищо чудно скоро да минат под венчило. "Не съм сама, имам гадже!

Цветомира Гущерова от Яхиново търси 24 000 евро за бъбрек, състоянието й се влошава всеки ден! Нека помогнем на нежното и крехко Цвете, която цял живот се бори с диагнозите, но днес състоянието й е критично и има един месец да събере пари и да замине за животоспасяваща бъбречна трансплантация в Турция или да „влезне в ада” и да мине на

Торта от холивудския ас Майкъл Медсън зарадва актьора  Асен Блатечки навърши 47 години с... опит за самоубийство! Фенките на актьора могат да са спокойни, защото това се случи единствено в името на изкуството, на сцената на Малък градски театър "Зад канала". Там Блатечки влезе в кожата на Итън Алън Хоули,