Лекарският съюз иска да се преразгледат алгоритмите на клиничните пътеки

https://www.24chasa.bg/novini/article/6488957 www.24chasa.bg
Галинка Павлова КАДЪР: БНТ

Сега е моментът да се преразгледат алгоритмите на клиничните пътеки и тяхната продължителност, трябва да се направят по-работещи правила, каза пред журналисти заместник-председателят на Българския лекарски съюз Галинка Павлова. Павлова участва в конференция "Иновации и добри практики в системата на здравеопазването". Болниците във Враца, Ловеч, Девин и други са в изключително тежко финансово състояние и ако не признаем, че парите, които постъпват в тях са заради ниските цени на клиничните пътеки това, което се случва, няма да бъде изолиран случай, допълни Павлова, цитирана от БТА. 

Павлова каза още, че искането на съсловната организация бюджетът на НЗОК за следващата година да се увеличи с около 400 млн.лв., е подкрепено и от управителя на НЗОК. Тези пари трябва да бъдат така разпределени, че да се постигне по-голям достъп на пациентите до здравеопазване и до иновациите в системата. Крайно време е, според Павлова, да се постигнат условия, в които лекарите да не работят в лимити и ограничения, тъй като това е пагубно за системата и пациентите. Когато има лимити в извънболничната помощ, пациентът не би могъл да си реши проблема своевременно, посочи Павлова и допълни, че ако се пестят пари в доболничната помощ, нарастват средствата за болнична.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.

Няколкостотин овцевъди и козевъди подкрепени от много граждани днес се събраха на протест пред МС с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите които търпят стопаните в страната след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията в продажбата на мляко. В знак на протест протестиращите запалиха вълна и изляха част от