Кметът на Монтана: До края на годината комисар Йотингер ще бъде в България

https://www.24chasa.bg/novini/article/6493340 www.24chasa.bg
Кметът на Монтана. Снимка: Архив 24 часа

Темата за референдума на Каталуния е сред акцентите в последното заседание на Комитета на регионите, провело се от 9 до 11 октомври. Това съобщи днес пред журналисти кметът на Монтана Златко Живков.

Според него са интересни реакциите на европейските страни и как ще се запази целостта на съюза след тези трусове в Испания. В Комитета на регионите са дебатирали за референдума на Каталуния на три езика- баски, испански и каталона. Никой не говори за излизане от ЕС, но този вътрешен конфликт се отразява негативно.

До края на годината комисар Гюнтер Йотингер по бюджет и човешки ресурси ще бъде в България, увери Живков.

Изключително важно на последното заседание на Комитета на регионите е бил докладът за състоянието на Евросъюза от председателя Доналд Туск и параметрите на проекто бюджета, който се определя взависимост от резервите и възможностите, разказа кметът. Преобладващата част от средствата за страните – членки идват от европейските програми. Това е факт, който не можем да подценим, коментира Живков. Иначе си оставаме в рамките на националните бюджети, а възможностите там не са най- добри, допълни той. И припомни, че в Монтана в момента се изпълняват четири проекта, ремонт на три парка и една алея, след тях следват реновиране на сградата на природо- математическата и немската гимназии, Трето и Четвърто училище и две детски градини, и всичко това с европейски пари- общо на стойност 8 милиона лева.

България ще бъде председател на Европейския съз от 4 януари до 28 юни и по този повод тече трескава подготовка.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жилището на Венета Райкова е като прокълнато. Водещата сама стигнала до този извод след серия проблеми, които й се стоварили на главата. Въпреки че домът на водещата е като от корица на списание, самата Венета далеч не е прекарала много щастливи моменти там. Преди да се сдобие с него, тя изгоряла с 50 000 лева, които дала за жилище на зелено,

Една от най-красивите биатлонистки на олимпиадата в Пьонгчанг - италианката Доротея Вирер, разочарова феновете си с последното си решение. Брюнетката заби нож в сърцето на мъжката част от феновете си, като отказа офертата на италианския "Плейбой" за фотосесия след края на олимпиадата. "Сигурно много момичета мечтаят за това, но аз не съм такава.

Милена Славова иска от приятели и фенове по 10 лв., за да им попее навръх рождения си ден. Милена обещала да изпълни всички хубави и важни песни в живота си, но срещу това иска пари. Тя навършва 52 години на 24 февруари – на тази дата се пада и Тодоровден. Милена е наела клуб с рок ориентация в центъра на столицата.