Кметът на Монтана: До края на годината комисар Йотингер ще бъде в България

https://www.24chasa.bg/novini/article/6493340 www.24chasa.bg
Кметът на Монтана. Снимка: Архив 24 часа

Темата за референдума на Каталуния е сред акцентите в последното заседание на Комитета на регионите, провело се от 9 до 11 октомври. Това съобщи днес пред журналисти кметът на Монтана Златко Живков.

Според него са интересни реакциите на европейските страни и как ще се запази целостта на съюза след тези трусове в Испания. В Комитета на регионите са дебатирали за референдума на Каталуния на три езика- баски, испански и каталона. Никой не говори за излизане от ЕС, но този вътрешен конфликт се отразява негативно.

До края на годината комисар Гюнтер Йотингер по бюджет и човешки ресурси ще бъде в България, увери Живков.

Изключително важно на последното заседание на Комитета на регионите е бил докладът за състоянието на Евросъюза от председателя Доналд Туск и параметрите на проекто бюджета, който се определя взависимост от резервите и възможностите, разказа кметът. Преобладващата част от средствата за страните – членки идват от европейските програми. Това е факт, който не можем да подценим, коментира Живков. Иначе си оставаме в рамките на националните бюджети, а възможностите там не са най- добри, допълни той. И припомни, че в Монтана в момента се изпълняват четири проекта, ремонт на три парка и една алея, след тях следват реновиране на сградата на природо- математическата и немската гимназии, Трето и Четвърто училище и две детски градини, и всичко това с европейски пари- общо на стойност 8 милиона лева.

България ще бъде председател на Европейския съз от 4 януари до 28 юни и по този повод тече трескава подготовка.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Извънземните не дойдоха, властта в Германия не се смени Иво АНГЕЛОВ Нострадамус (Nostradamus) е един от най-известните пророци и астролози в света. Но дори и той не винаги познава. В книгата "Предсказанията" той събира свои основни предсказания за далечното бъдеще, изписани под формата на четиристишия.

Бившата ВИП съквартирантка Джулиана Гани все повече плаши с външния си вид. Изглежда, че за силиконовата блондинка понятието „умереност” не съществува, защото прилича по-скоро на карикатура, отколкото на звездна красавица, за каквато се опитва да мине. Тези дни Гани публикува няколко снимки в социалната мрежа, които доста смутиха почитателите й.

Изборът на Тамара беше абсолютно честен. Той беше много на кантар, беше много трудно. Пет момичета бяха много оспорвани. Всяка от тях можеше да бъде избрана. Това заяви организаторът на конкурса Ирина Папазова пред Би Ти Ви. "Изборът се прави от жури, което е от 25 човека. Те посочват 3 момичета, от които се избира.