Кметът на Монтана: До края на годината комисар Йотингер ще бъде в България

https://www.24chasa.bg/novini/article/6493340 www.24chasa.bg
Кметът на Монтана. Снимка: Архив 24 часа

Темата за референдума на Каталуния е сред акцентите в последното заседание на Комитета на регионите, провело се от 9 до 11 октомври. Това съобщи днес пред журналисти кметът на Монтана Златко Живков.

Според него са интересни реакциите на европейските страни и как ще се запази целостта на съюза след тези трусове в Испания. В Комитета на регионите са дебатирали за референдума на Каталуния на три езика- баски, испански и каталона. Никой не говори за излизане от ЕС, но този вътрешен конфликт се отразява негативно.

До края на годината комисар Гюнтер Йотингер по бюджет и човешки ресурси ще бъде в България, увери Живков.

Изключително важно на последното заседание на Комитета на регионите е бил докладът за състоянието на Евросъюза от председателя Доналд Туск и параметрите на проекто бюджета, който се определя взависимост от резервите и възможностите, разказа кметът. Преобладващата част от средствата за страните – членки идват от европейските програми. Това е факт, който не можем да подценим, коментира Живков. Иначе си оставаме в рамките на националните бюджети, а възможностите там не са най- добри, допълни той. И припомни, че в Монтана в момента се изпълняват четири проекта, ремонт на три парка и една алея, след тях следват реновиране на сградата на природо- математическата и немската гимназии, Трето и Четвърто училище и две детски градини, и всичко това с европейски пари- общо на стойност 8 милиона лева.

България ще бъде председател на Европейския съз от 4 януари до 28 юни и по този повод тече трескава подготовка.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Националният вратар на Англия Джо Харт спешно си наема мутри за телохранители. Футболистът стана жертва на нападение няколко пъти само в рамките на два месеца. Той бе обявен за карък №1 на Острова. Харт обаче е предприел мерки, за да не бъде повече обект на апашите. Английските медии твърдят, че вратарят ще си осигури услугите на няколко

Вратарят на "Дунав" Мартин Луков гледа детето на фолкзвездата Илиян Добромир ДОБРЕВ Футболен вратар залюби бившата жена на фолкзвездата Илиян Тупалката. Обявената за "Мис най-секси българка" Камелия Радева и певецът се разведоха преди по-малко от година. Ексгимнастичката и танцьорка не страда дълго и си хвана гадже футболист.

Очаква ни много студена зима и идване на Исус Христос за Земята през 2018 г. Това е предсказал прочутият американски ясновидец Едгар Кейси, според  esoreiter.ru. В САЩ ше има рекордно ниски температури, обилни снеговалежи и огромни преспи. Според американския ясновидец, известен с прозвището „Спящия пророк“, защото в състояние на транс,