Осъдиха двама мъже за лихварство и за пране на пари в Плевен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6493341 www.24chasa.bg

В Плевен двама мъже получиха присъди за лихварство и за пране на пари, съобщиха от прокуратурата.

След внесен обвинителен акт в съда и сключено в съдебно заседание споразумение, Окръжна прокуратура постигна осъдителни присъди. Иво А. и Милен Н. са се признали за виновни. За периода от 1 януари 2006 г. до 31. 12. 2009 г. в Гулянци и в Плевен без съответното разрешение, което се изисква по Закона за банките и Закона за кредитните институции, извършвали банкови сделки като предоставяли кредити в лева на физически лица срещу задължението да върнат сума с определената лихва - 10 на сто месечно. На 13 лица предоставили общо 211 200 лева.

Иво А. се е признал за виновен и затова, че е държал огнестрелно оръжие. Той е осъден и за сделки с имущество на обща стойност 102 323 лева, за изпиране на парите.

Иво А. е осъден на 3 години лишаване от свобода, с 5 години изпитателен срок, глоба от 5000 лева и да заплати в полза на държавата 102 323 лв. - равностойността на липсващия предмет на престъплението.

На Милен Н. е наложено наказание 2 години лишаване от свобода, с 3 години изпитателен срок и конфискация на една втора от имуществото му - три поземлени имота в землището на с. Сомовит.

Присъдите са влезли в сила.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

20-годишната певица Алекс Крумова успя да покори най-високия връх в Европа. Изпълнителката се качи на Монблан, въпреки крехката си възраст. "Успяхме да достигнем на определена височина с огромен лифт, който побираше над стотина души. Беше много страшно, защото лифтът висеше над огромни пропасти и имах чувството, че ще откачи и ще пропаднем.

Актьорът Ненчо Илиев, по-познат като Бате Ненчо грее от щастие, видяха папараците на "България Днес". Комедиантът изглежда така все едно си разказва вицове наум, разхождайки се из софийските улици. Метнал раница на рамо, илюзионистът се бе пременил с карирана риза, от която се подаваше изпъкнало коремче.

Пресният лидер на СДС Румен Христов дори на улицата е готов на преговори за бъдещо дясно обединение. Топпапараците на "България Днес" изловиха Христов с униформен за партията тоалет - синьо сако, синя риза и сини дънки, да обикаля с приятел с наръч документи след конгреса на десницата. Двамата бяха улисани в задълбочен,