Осъдиха двама мъже за лихварство и за пране на пари в Плевен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6493341 www.24chasa.bg

В Плевен двама мъже получиха присъди за лихварство и за пране на пари, съобщиха от прокуратурата.

След внесен обвинителен акт в съда и сключено в съдебно заседание споразумение, Окръжна прокуратура постигна осъдителни присъди. Иво А. и Милен Н. са се признали за виновни. За периода от 1 януари 2006 г. до 31. 12. 2009 г. в Гулянци и в Плевен без съответното разрешение, което се изисква по Закона за банките и Закона за кредитните институции, извършвали банкови сделки като предоставяли кредити в лева на физически лица срещу задължението да върнат сума с определената лихва - 10 на сто месечно. На 13 лица предоставили общо 211 200 лева.

Иво А. се е признал за виновен и затова, че е държал огнестрелно оръжие. Той е осъден и за сделки с имущество на обща стойност 102 323 лева, за изпиране на парите.

Иво А. е осъден на 3 години лишаване от свобода, с 5 години изпитателен срок, глоба от 5000 лева и да заплати в полза на държавата 102 323 лв. - равностойността на липсващия предмет на престъплението.

На Милен Н. е наложено наказание 2 години лишаване от свобода, с 3 години изпитателен срок и конфискация на една втора от имуществото му - три поземлени имота в землището на с. Сомовит.

Присъдите са влезли в сила.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Двойката кове идилия в Англия Бившият депутат одобрява кандидат-зетя Доведената дъщеря на милионера Добромир Гущеров Мартина Руменова и половинката й, футболистът на "Нотингам" Димитър Евтимов, градят идиличен съвместен живот в Англия и се готвят за сватба и бебе. За близо тригодишната си връзка двойката споделя всеки един миг заедно,

Уморих се да ме смятат за любовница на всеки по-известен "Сама съм! Не ми се говори по темата има ли или не мъж до мен. Но приемете и че жена като мен не може цял живот да е сама, нали?", категорично и с усмивка сподели красавицата Цеци Красимирова, която напоследък бе спрягана за любовница на няколко популярни бизнесмена.

Спря да приема посетители Известната пророчица и баба на Азис - Станка, спря да пророкува, научи "България Днес". "Още се възстановява от грипа, който я застигна преди месец. Вече е на възраст и всичко й е трудно. Почти не гледа на карти и не пророкува", разкри пред вестника Троян Илиев, син на Станка и баща на костинбродския славей.