Франция удължи до 2018 г. антитерористичния контрол по границите си

https://www.24chasa.bg/novini/article/6493636 www.24chasa.bg
Контролът по границите с членовете на безвизовото Шенгенско пространство, като Италия и Белгия, ще „съблюдава принципите на пропорционалността“

 Министерството на вътрешните работи на Франция съобщи, че ще удължи до 2018 година срока на проверките по границите си със страните влизащи в Шенгенското пространство, позовавайки се на „продължаващата“ терористична заплаха, след като мярката беше въведена през ноември 2015 година, в резултат от терористичните атаки в Париж, предава Франс прес, цитирана от Фокус.

Контролът по границите с членовете на безвизовото Шенгенско пространство, като Италия и Белгия, ще „съблюдава принципите на пропорционалността“, съобщават от министерството в нота до ЕС.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

20-годишната певица Алекс Крумова успя да покори най-високия връх в Европа. Изпълнителката се качи на Монблан, въпреки крехката си възраст. "Успяхме да достигнем на определена височина с огромен лифт, който побираше над стотина души. Беше много страшно, защото лифтът висеше над огромни пропасти и имах чувството, че ще откачи и ще пропаднем.

Актьорът Ненчо Илиев, по-познат като Бате Ненчо грее от щастие, видяха папараците на "България Днес". Комедиантът изглежда така все едно си разказва вицове наум, разхождайки се из софийските улици. Метнал раница на рамо, илюзионистът се бе пременил с карирана риза, от която се подаваше изпъкнало коремче.

Пресният лидер на СДС Румен Христов дори на улицата е готов на преговори за бъдещо дясно обединение. Топпапараците на "България Днес" изловиха Христов с униформен за партията тоалет - синьо сако, синя риза и сини дънки, да обикаля с приятел с наръч документи след конгреса на десницата. Двамата бяха улисани в задълбочен,