Гърците масово напускат родината с диплома в ръка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6494920 www.24chasa.bg
Безработицата, несигурността и липсата на механизъм за реализация тласка голяма част от гърците с диплома в ръка да напускат родината СНИМКА: Pixabay

Безработицата, несигурността и липсата на механизъм за реализация тласка голяма част от гърците с диплома в ръка да напускат родината, пише в. "Та неа", като подчертава, че това се отнася най-вече за скъпоструващите на държавата лекари, които търсят препитание в чужбина.

Изданието цитира изследване, което показва, че на годишна база половината от образовалите се в Гърция лекари бягат от страната, съобщава БТА.

Гърция е държава, която инвестира милиони евро в подготовката на кандидати за медицинските факултети /мечта на всяко семейство/, а също още хиляди евро за тяхното обучение. Но единственото, което страната осигурява в крайна сметка на младите лекари, са билетите им за чужбина, се казва в изследването, изготвено от медицинския факултет в Атина.

В него се прави оценка, че над половината от завършилите медицина лекари през последните години в Гърция са поискали от властите документи за заминаване в чужбина.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Дъщерята на Аня Пенчева залюби млад поет Не съм сама, имам си сериозно гадже, казва водещата! Водещата Петя Дикова май стяга сватба, шушукат в светските среди. Дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков се залюби с млад и обещаващ поет. Двамата са много отдадени един на друг и нищо чудно скоро да минат под венчило. "Не съм сама, имам гадже!

Цветомира Гущерова от Яхиново търси 24 000 евро за бъбрек, състоянието й се влошава всеки ден! Нека помогнем на нежното и крехко Цвете, която цял живот се бори с диагнозите, но днес състоянието й е критично и има един месец да събере пари и да замине за животоспасяваща бъбречна трансплантация в Турция или да „влезне в ада” и да мине на

Торта от холивудския ас Майкъл Медсън зарадва актьора  Асен Блатечки навърши 47 години с... опит за самоубийство! Фенките на актьора могат да са спокойни, защото това се случи единствено в името на изкуството, на сцената на Малък градски театър "Зад канала". Там Блатечки влезе в кожата на Итън Алън Хоули,