Гърците масово напускат родината с диплома в ръка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6494920 www.24chasa.bg
Безработицата, несигурността и липсата на механизъм за реализация тласка голяма част от гърците с диплома в ръка да напускат родината СНИМКА: Pixabay

Безработицата, несигурността и липсата на механизъм за реализация тласка голяма част от гърците с диплома в ръка да напускат родината, пише в. "Та неа", като подчертава, че това се отнася най-вече за скъпоструващите на държавата лекари, които търсят препитание в чужбина.

Изданието цитира изследване, което показва, че на годишна база половината от образовалите се в Гърция лекари бягат от страната, съобщава БТА.

Гърция е държава, която инвестира милиони евро в подготовката на кандидати за медицинските факултети /мечта на всяко семейство/, а също още хиляди евро за тяхното обучение. Но единственото, което страната осигурява в крайна сметка на младите лекари, са билетите им за чужбина, се казва в изследването, изготвено от медицинския факултет в Атина.

В него се прави оценка, че над половината от завършилите медицина лекари през последните години в Гърция са поискали от властите документи за заминаване в чужбина.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.

Няколкостотин овцевъди и козевъди подкрепени от много граждани днес се събраха на протест пред МС с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите които търпят стопаните в страната след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията в продажбата на мляко. В знак на протест протестиращите запалиха вълна и изляха част от