Пенсионер хвърли 110 000 лв. до улична кофа на ало измамници (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6496806 www.24chasa.bg
Измаменият мъж

Парите били от продаден апартамент

Пенсионер даде 110 000 лева на телефонни измамници, представили се за полицаи. В четвъртък 73-годишният човек получил телефонно обаждане от скрит номер.

Мъжки глас се представил за полковник Пламен Марков от 4-о районно. Мнимият полицай дал телефонен номер, който по-късно се оказал фалшив.

“Обясниха, че издирвана група телефонни измамници ще се свърже с мен”, разказа измаменият мъж пред “24 часа”. По думите им бандата била от чеченец, българин, циганин и руснак. Малко след като разговорът прекъснал, телефонът иззвънял пак. Плачеща жена искала пари, но била заглушена от странни шумове. След това отново се обадил мнимият полицай.

“Каза ми, че измамниците ще влязат вкъщи, затова трябва да занеса всички пари на безопасно място”, обясни мъжът, пожелал анонимност. Човекът събрал парите, с които разполагал вкъщи, включително служебни и на сестра му, 3 златни пръстена и кръстче. Обяснил на ало измамниците, че има и влог в банка от продаден отдавна апартамент, наследен от баща му. Те го инструктирали веднага да изтегли всичко, което има.

Банковите служители отказали да дадат всички пари накуп, въпреки че той ги излъгал как парите му трябват за покупка на апартамент.

“Пий една ракия и от нас. Ще се почерпим, когато всичко приключи” - това му казали измамниците същата вечер.

В петък сутринта пенсионерът изтеглил и останалата част от спестяванията си - общо 110 хил. лв., навил ги на пачки и ги сложил в голям плик, който хвърлил в кашон до кофа край Евангелистката църква.

Когато се прибрал, с него се свързал мъж, представящ се за полковник Василев. Обяснил, че хванали 3-ма, но 2-ма успели да избягат.

“Каза ми да не споделям с някого, дори със сестра ми, иначе неговото семейство може да пострада”, добави мъжът.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Софиянец стигна до крайност като постави камери за видеонаблюдение на балкона си в желанието си да опази ценната зимнина от посегателствата на недоброжелатели. Снимка:

В пласьор на комунистически календари за идващата 2020 г. се е превърнал подземният бос Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". Календарът, който Демби предлага, е дело на Българската комунистическа партия, която заедно с още няколко подобни организации се бори за честта да бъде единствен представител на автентичната лява идея у

Скоро няма да има нужда от тях на терена, всичко ще се решава пред екрана Системата за видеоасистент арбитри (ВАР) е вредна за футбола! Такова мнение изрази един от най-успешните български съдии Атанас Узунов. В последните дни се води дискусия на най-високо държавно ниво дали системата трябва да бъде въведена в българския футбол.