Пенсионер хвърли 110 000 лв. до улична кофа на ало измамници (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6496806 www.24chasa.bg
Измаменият мъж

Парите били от продаден апартамент

Пенсионер даде 110 000 лева на телефонни измамници, представили се за полицаи. В четвъртък 73-годишният човек получил телефонно обаждане от скрит номер.

Мъжки глас се представил за полковник Пламен Марков от 4-о районно. Мнимият полицай дал телефонен номер, който по-късно се оказал фалшив.

“Обясниха, че издирвана група телефонни измамници ще се свърже с мен”, разказа измаменият мъж пред “24 часа”. По думите им бандата била от чеченец, българин, циганин и руснак. Малко след като разговорът прекъснал, телефонът иззвънял пак. Плачеща жена искала пари, но била заглушена от странни шумове. След това отново се обадил мнимият полицай.

“Каза ми, че измамниците ще влязат вкъщи, затова трябва да занеса всички пари на безопасно място”, обясни мъжът, пожелал анонимност. Човекът събрал парите, с които разполагал вкъщи, включително служебни и на сестра му, 3 златни пръстена и кръстче. Обяснил на ало измамниците, че има и влог в банка от продаден отдавна апартамент, наследен от баща му. Те го инструктирали веднага да изтегли всичко, което има.

Банковите служители отказали да дадат всички пари накуп, въпреки че той ги излъгал как парите му трябват за покупка на апартамент.

“Пий една ракия и от нас. Ще се почерпим, когато всичко приключи” - това му казали измамниците същата вечер.

В петък сутринта пенсионерът изтеглил и останалата част от спестяванията си - общо 110 хил. лв., навил ги на пачки и ги сложил в голям плик, който хвърлил в кашон до кофа край Евангелистката църква.

Когато се прибрал, с него се свързал мъж, представящ се за полковник Василев. Обяснил, че хванали 3-ма, но 2-ма успели да избягат.

“Каза ми да не споделям с някого, дори със сестра ми, иначе неговото семейство може да пострада”, добави мъжът.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

9-килограмов пъпеш отгледаха в свиленградското село Сладун! Сладкият плод е дълъг близо половин метър и е един от най-големите родни екземпляри. Пъпешът израства толкова великански в дома на 72-годишната Гина Койнова. Пенсионерката нито знае сорта на гиганта, нито как е успял да достигне колосалните си размери.

"Раната започна да зараства, но белегът ще остане за цял живот. Не само като тежък спомен, но и като резка на ухото ми." Това заяви пред "България Днес" отец Иван няколко дни след като разбеснял се мъж нападна хора в приюта му в софийското село Нови хан. При злополучното нападение беше засегнато ухото на духовника,

Най-трудното нещо в света! Така човекът амфибия Яне Петков от Сандански определя новото си екстремно предизвикателство. На 7 септември т.г. той ще бъде спуснат в басейн с олимпийски размери, като ще бъде закопчан с белезници и с тежести, напъхан в чувал, който ще бъде завързан. Целта на Петков е да изплува жив от трудната ситуация.