Вълчев: Обсъждаме как да станат по-леки ученическите раници

https://www.24chasa.bg/novini/article/6505443 www.24chasa.bg
КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ СНИМКА: Йордан Симеонов

Министерството на образованието работи активно в посока да бъде намалена тежестта на ученическите раници. Това съобщи във Варна просветният министър Красимир Вълчев. По неговите думи двата най-добри варианта са, където има възможност да се въведат електронните учебници, или да има шкафчета в училищата, където децата да могат да оставят помагала.

"За първа година има одобрени електронни учебници за втори, шести и осми клас. Става въпрос за интерактивни приложения, които вече се ползват някъде от децата", каза Вълчев. То добави, че ресорното министерство работи активно в тази насока. По думите му обаче не е възможно да се премине на изцяло електронен вариант.

„Това, което ние ще направим, е своеобразно хранилище или портал на тези образователни ресурси през следващата година. Подпомагаме училищата и детските градини в усилията им да електронизират учебния процес. Финансираме техни проекти било за обновяване на компютърните кабинети, за купуване на компютърна техника, за интерактивни дъски и други форми на електронно обучение”, добави Вълчев.

Образователният министър обеща по-високо възнаграждение в сектора за следващата година. За целта били заложени 330 млн. лв. допълнително.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са