Вълчев: Обсъждаме как да станат по-леки ученическите раници

https://www.24chasa.bg/novini/article/6505443 www.24chasa.bg
КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ СНИМКА: Йордан Симеонов

Министерството на образованието работи активно в посока да бъде намалена тежестта на ученическите раници. Това съобщи във Варна просветният министър Красимир Вълчев. По неговите думи двата най-добри варианта са, където има възможност да се въведат електронните учебници, или да има шкафчета в училищата, където децата да могат да оставят помагала.

"За първа година има одобрени електронни учебници за втори, шести и осми клас. Става въпрос за интерактивни приложения, които вече се ползват някъде от децата", каза Вълчев. То добави, че ресорното министерство работи активно в тази насока. По думите му обаче не е възможно да се премине на изцяло електронен вариант.

„Това, което ние ще направим, е своеобразно хранилище или портал на тези образователни ресурси през следващата година. Подпомагаме училищата и детските градини в усилията им да електронизират учебния процес. Финансираме техни проекти било за обновяване на компютърните кабинети, за купуване на компютърна техника, за интерактивни дъски и други форми на електронно обучение”, добави Вълчев.

Образователният министър обеща по-високо възнаграждение в сектора за следващата година. За целта били заложени 330 млн. лв. допълнително.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гигантски 32-килограмов шаран бе уловен на езеро край София. Уникалното постижение регистрира Владимир Веселинов (31 г.) от софийското село Реброво. Той издърпал трофеен унгарски шаран на баластриерата край Враждебна, информира divoto.bg. Замятал е с дънна въдица, като стръвта е била протеиново топче с аромат на ананас.

Собственик на заведение прорязва 4 дървета и ги третира с вещество с цел умъртвяването им, за да застрои тротоарната площ до заведението си в кв. "Гео Милев", бл 109 столицата. За това сигнализира в социалните мрежи Михаил Димитров и призовава компетентните органи да вземат отношение по

Сложиха рога на писателката Калина Паскалева. Изкусителката се появи с две плитки под формата на рогчета в косата си пред известен столичен хотел, видя България Днес. Малко малко начумерена, любовта не спира да блика от нея. Красавицата се беше барнала с очила под формата на сърца във фаталния червен цвят.