Майка на 4 деца, спасена с 2 мозъчни операции, убита заедно с баща си (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6524609 www.24chasa.bg

Лекари и дарители спасили Наталия с 2 мозъчни операции миналото лято, тя оставя 4 деца сираци

71-годишният Стефан Танчев и дъщеря му Наталия, на 35 г. са били наръгани с нож във фамилната къща в плевенското село Горни Дъбник през нощта срещу вторник. Телата намерил синът и братът на жертвите, който съобщил в полицията около 8,30 ч във вторник. "Бащата е бил буквално заклан, наръганата Наталия още дишала, починала на път за болницата. Селото е потресено". Това казаха хора от Горни Дъбник пред "24 часа". Плевенската окръжна прокуратура разследва тежкото престъпление, образувано е дело за двойното убийство, съобщи говорителят на държавното обвинение Рени Кирилова.

"Загиналата Наталия преживя 2 тежки мозъчни операции за 2 месеца миналото лято. Парите за интервенциите бяха събрани с дарителска кампания в цяла България. Когато лекарите-специалисти я отворили за първата операция, се оказало, че има втора аневризма. Спасиха я за нов живот, отнеха й го след година", каза за "24 часа" кметицата на Горни Дъбник Николина Горанова. Наталия оставя 4 деца сираци. 3 деца били от първия й съпруг, с когото живяла без официален брак. След раздялата той взел децата. По-късно Наталия заживяла на семейни начала с друг мъж, родило им се момиченце, което сега е на 3-4 г.

Вторият съпруг обаче тормозел болната си жена, посягал и на бой. Това лято двамата се разделили и бившият си тръгнал заедно с дъщеря си. В края на септември Наталия се оженила за затворник, който в момента изтърпява присъда във Врачанския затвор, твърдят в Горни Дъбник.

Загиналият Стефан Танчев беше добър, честен и много работлив, не спираше да се труди като майстор по ремонтите, описват земляците му.

На младини той си довел жена от Русия. Преди време тя си заминала и повече не се върнала.

След операциите и тормоза на втория бивш бащата спял при Наталия, за да я пази. В нощта срещу вторник никой не е чул и усетил какво става в едноетажната къща на Танчеви на главната улица в Горни Дъбник. Странно е, че портата е била заключена отвън, а вратата на къщата - отворена, чудят се местни. От полицията засега отказват информация за двойното убийство.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Градският транспорт в София е с ново работно време от днес. Последните курсове на автобусите и тролеите са до по-рано, а три линии временно се закриват. Проверка на „България Днес” показа, че по някои трасета последните рейсове ще потеглят в доста ранен час – около здрачаване. Официално от Центъра за градска мобилност съобщиха

От началото на извънредното положение до днес 61 644 са лица, които са подали заявление като търсещи работа – безработни лица, хора, освободени от работа и завърнали се от чужбина, както и подведени за регистрация с цел получаване на помощи, съобщи социалният министър Деница Сачева по време на брифинг в Министерския съвет

Затворническата управа и съдът попариха надеждите на Радослав Давидков, който уби жена си Анна, за по-бързо излизане на свобода. Заради наказание той остава без работа зад решетките, а според закона два дни труд се зачитат за три дни лишаване от свобода. Така много осъдени съкращават престоя си в пандиза