НА ЖИВО: Пленарно заседание на депутатите от 49-ото НС

Видео Подкаст image/svg+xml

Вижте кой влезе в клуба на отличниците и заради какво (галерия)

"24 часа" награди новите будители

54 ученици, които през тази година са постигнали значими научни постижения или са спечелили медали в международни състезания, бяха отличени на първата церемония “Отличниците на България”, организирана от “24 часа”.

“Вие сте първият випуск на клуба на отличниците. Идеята е в него да обменяте идеи, да намирате връзки и един ден да се върнете да работите за България. Надявам се след години да напишем отново вашите истории, защото съм убедена, че вие ще постигнете мечтите си и ще станете блестящи учени”, обърна се към събраните в аулата на СУ “Св. Климент Охридски” отличници Венелина Гочева, издател на “24 часа”.


Отличниците: Не сме специални, само правим това, което обичаме

"Ние не сме специални, просто правим това, което обичаме, следователно постигаме високи резултати. Искам да кажа на всички мои връстници и на тези, които са по-малки от мен, че когато следват мечтите си, те ще бъдат най-добрите в това.” Така се обърна към “Отличниците на България” Кръстьо Драгинов, един от призьорите в първото издание на кампанията на “24 часа”, медалист по химия. Той е и един от много малкото отличници, които са избрали да завършат висшето си образование в България, следва медицина и мечтае да стане кардиохирург.

Ученици от 12 града в страната попаднаха в първия випуск на “Отличниците на България”. Сред тях има деца с медали от престижни международни състезания по най-различни науки, млади предприемачи, чиито проекти за учебни фирми са оценени от Харвард, проектанти на космически град. Много от “Отличниците на България” пък вече са студенти в едни от най-престижните световни университети. Други са забелязани от тях и вече имат настойчиви предложения да ги изберат, след като завършат средното си образование. Специална награда получи Софийската математическа гимназия за училище с най-много възпитаници в първото издание на инициативата.

“Радвам се, че сте в Софийския университет. Нашите млади отличници ще постигат доброто през следващите десетилетия. Пожелавам ви да бъдете отличници и в Софийския университет”, обърна се към призьорите ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков.

Кампанията “Отличниците на България” бе подкрепена и от бизнеса. Партньори на “24 часа” в тази инициатива станаха “Мтел”, “Лактима Балкан”, фондация “Трейс за хората”, “Дънди прешъс металс”, “Белла България”, търговска верига “Зора” и “Агромах”.

Автор на статията

24 часа


Споделете статията

Четете още